Εικαστικα

Ανδροειδή

O Claudio Αllia «αιχμαλωτίζει» την αιωνιότητα με γνώμονα το φως, το λυρισμό και τη μαγεία του γκροτέσκου 

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 325
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το ανθρώπινο είδος έχει σχεδόν εκλείψει. Ανακατασκευασμένα όντα σε μια φουτουριστική εποχή. Μια ψευδο-πραγματικότητα που δεν έχει καμία προοπτική, αλλά μπορεί τουλάχιστον να συλλάβει εκ νέου μέρος της σημασίας και του συμβολισμού ενός κόσμου που τελείωσε αυτοκαταστρέφοντας εαυτόν. Κάθε ανατομική μονάδα λοιπόν γίνεται ανάλογο των παραδόσεων, των ηθών, των απολαύσεων και των πόνων. Γλυκόπικρα χαρακτηριστικά της πάλαι ποτέ ανθρωπότητας.»

30 συνολικά φωτογραφίες του διεθνώς καταξιωμένου Ιταλού φωτογράφου Claudio Allia θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο χώρο τέχνης Dassera Art Space. O Claudio Αllia «αιχμαλωτίζει» την αιωνιότητα με γνώμονα το φως, το λυρισμό και τη μαγεία του γκροτέσκου και τιμά στις συνθέσεις του το μελοδραματισμό και το πάθος που χαρακτηρίζει την ιστορία και την κουλτούρα της πατρίδας του, της Σικελίας. Η έκθεση με τίτλο “Τrip through visions and dreams of Claudio Allia” προσεγγίζει θεματικά τις ενότητες –Capital sins, Androids, Oniric Lab– και συνοδεύεται από προβολή η οποία θα παρουσιάζει το συνολικό έργο του εικαστικού φωτογράφου έως σήμερα. Ο Claudio Allia έχει εκθέσει στα σημαντικότερα φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία, και έχει λάβει διακρίσεις και βρα-

βεία στους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας διεθνώς. Tο έτος 2010 διακρίθηκε σε 7 διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται στα εγκαίνια της έκθεσης και θα παραμείνει στην Ελλάδα για λίγες ακόμα μέρες μετά.

INFO: Dassera Art Space, Παπαδιαμαντοπούλου 146Α, Γουδή, 210 7719.432, www.dassera.eu

Εγκαίνια: Παρασκευή 26/11 στις 8.00 μ.μ. Έως 30/12. Ωράριο: Τετάρτη έως Παρασκευή, 15.00-21.00, Σάββατο & Κυριακή 11.00-20.00.

*Γράφει ο Claudio Allia Φωτογράφος