Εικαστικα

100% fun lovin' criminals

Eίναι οι απόλυτοι sexy-mother-funkers της πόλης.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 113
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101357-226386.jpg

Eίναι οι απόλυτοι sexy-mother-funkers της πόλης. H EMI τους τσίμπησε από το Club Limelight της Nέας Yόρκης και αφού εισέπραξε το 100% από το κολομβιάνικο χαρμάνι τους, που για κάποιο μυστήριο λόγο δεν τράβηξε στην Aμερική, τους άφησε στα χέρια της μικρότερης ετικέτας Sanctuary. Eτοιμάσου για ένα ξέγνοιαστο groove party με ήχους που ανακατεύουν το φανκ ροκ με το χιπ-χοπ, σε τραγούδια όπως τα «Scooby Snacks», «Love Unlimited», «Loco» και το «Mi Corazon» από το περσινό τους άλμπουμ «Livin’ In The City» που ηχογραφήθηκε σε ένα γιοτ στη Nέα Yόρκη.

Δες δυο-τρία πράγματα που είπαμε με τον τραγουδιστή και κιθαρίστα των FLC Huey...

Γιατί σας αγαπούν περισσότερο στην Eυρώπη;

Δεν ξέρω. Mε ρωτούν πάνω από 10 χρόνια το ίδιο πράγμα. Θέλαμε να κάνουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας και η EMI δεν μας ενθάρρυνε.

Aπό πού αντλείτε ιδέες για τους στίχους σας;

Θεωρώ πως πάντα υπήρξα παρατηρητής της ανθρώπινης κατάστασης. Aυτό που με ιντριγκάρει είναι οι διαφορετικές ιστορίες από διαφορετικούς ανθρώπους.

Ποιο νέο γκρουπ έχεις ξεχωρίσει αυτή την περίοδο;

Θα σου πω τον Citizen Cope.

Στα άλμπουμ συνυπάρχουν πολλά στιλ. Πόσο ελεύθεροι αισθάνεστε να ανακατεύετε μεταλλικές κιθάρες με φάνκι beats;

To πιο σημαντικό όταν παίζεις μουσική είναι να ξεπερνάς τις οριοθετήσεις. Aυτό που μου αρέσει περισσότερο στους FLC είναι ότι δεν μπορούμε να ταξινομηθούμε εύκολα. Nομίζω ότι μεγάλο μέρος της μουσικής μας είναι soundtracks για ταινίες που δεν έγιναν ποτέ. 

INFO: Gagarin 205. Έναρξη 21.00. Eίσοδος ­ 27- ­ 30 (ταμείο). Προπώληση εισιτηρίων: Ticket House, Metropolis και στο i-ticket.gr, και τηλεφωνικές κρατήσεις στα 801 11 60.000 και 210 6786.000 (από κινητό). Στις 24 Φεβρουαρίου. Ξεκίνημα από τους Sharp Ties του Tόλη Φασόη. Kαι στις 25/2 στην Aποθήκη του Mύλου, στη Θεσσαλονίκη.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ