Design & Αρχιτεκτονικη

Η GREEN Estate αλλάζει τον τρόπο προσέγγισης της μεσιτείας

Μιλήσαμε με τους ανθρώπους πίσω από το εγχείρημα, Μιχάλη Καλογιαννάκη και Στράτο Κέντρο, για την πολιτική και το όραμα της εταιρείας
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η GREEN Estate προσθέτει ένα πιο βιώσιμο και ανθρωποκεντρικό πρόσημο στον κλάδο του real estate

Μετά από 10ετή πορεία στον χώρο των ακινήτων και επιτυχημένης συνεργασίας ως σύμβουλοι μηχανικοί, ο Μιχάλης Καλογιαννάκης και ο Στράτος Κέντρος με την Topo G.E.S., αποφάσισαν το 2019 να πραγματοποιήσουν ένα νέο βήμα στον χώρο των ακινήτων. Μας μιλούν λοιπόν για την «GREEN Estate» και το όραμά τους να αλλάξουν τα δεδομένα της μεσιτείας στην χώρα μας. Με κύριους πυλώνες τους, την τεχνολογική ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα υπηρεσιών, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τις μακροχρόνιες συνεργασίες, θέτουν τις βάσεις για ένα πιο οικολογικό και ευοίωνο μέλλον στον κλάδο του real estate.

Οι Μιχάλης Καλογιαννάκης και Στράτος Κέντρος, ιδρυτές της «GREEN Estate» μιλούν για το όραμα και τη δράση της εταιρείας

Γιατί το «GREEN» στον τίτλο σας; Στοχεύετε στη βιωσιμότητα και αν ναι, με ποιον τρόπο;
Η φιλοσοφία μας βασίζεται, μεταξύ άλλων αρχών, κυρίως στη βιωσιμότητα και στη δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιούμε μόνο βιώσιμα υλικά και μειώνουμε τη χρήση πλαστικού στο γραφείο μας, καθώς και την κατανάλωση ενέργειας, ενώ προγραμματίζουμε όλες τις λειτουργίες μας σύμφωνα με πρότυπα της βιώσιμης ανάπτυξης. Ακόμα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του γραφείου μας στοχεύουν σε ένα πιο πράσινο μέλλον, καθώς σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της Topo GES, αναλαμβάνουμε υπηρεσίες των ακινήτων για την Ενεργειακή Αναβάθμιση τους - δηλαδή , όσον αφορά τα κτίρια μας, στοχεύουμε σε ένα πιο πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο μέλλον.

Πόσο «ανθρωποκεντρικό» μπορεί να είναι ένα Real Estate agency;
Πράγματι πολύ, αν αντιμετωπίζεις τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, προσπαθώντας να κατανοήσεις τις διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητές του σε βάθος και προτείνοντάς του φυσικά, εξατομικευμένες λύσεις. Στην GREEN Estate υιοθετούμε όμως μια αντίστοιχα ανθρωποκεντρική προσέγγιση και στις σχέσεις μας με τους συνεργάτες μας, ενισχύοντας την επικοινωνία και την αμοιβαία κατανόηση, προάγοντας ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Επιδιώκουμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των συνεργατών μας και να τους παρέχουμε την απαιτούμενη υποστήριξη και κατάρτιση για την επίτευξη των στόχων τους. Επειδή πιστεύουμε βαθιά στην ομαδικότητα αλλά και την προοπτική ανέλιξης κάθε μέλους της ομάδας, αναγνωρίζουμε τη συμβολή και τις ιδέες των συνεργατών μας, προσφέροντας δίκαιες επαγγελματικές συνθήκες για όλους.  Ο σεβασμός στον πελάτη και τους εργαζομένους είναι το κλειδί για τις μακροχρόνιες και επιτυχημένες συνεργασίες μας. Πιστεύουμε ότι οι διαρκείς σχέσεις με τους συνεργάτες μας είναι απαραίτητες για την επιτυχία τους, αλλά και την επιτυχία μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, τους παρέχουμε συνεχή υποστήριξη και συμβουλές, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής. Έτσι, χτίζεται μια μακροχρόνια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που πιθανότατα καταλήγει και σε φιλία.

This browser does not support the video element.

Τί είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;
Πέραν από την βιωσιμότητα και σημασία στις ανάγκες του πελάτη, δίνουμε βάση στην παροχή ποιοτικών και τεχνολογικά εξελιγμένων υπηρεσιών. Επενδύουμε στην εκπαίδευση των συμβούλων μας και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους για να παρέχουμε στους πελάτες μας τις πιο αξιόπιστες και επαγγελματικές υπηρεσίες. Αντίστοιχα, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία και στην παροχή συμβουλών, ώστε οι πελάτες μας να είναι ενημερωμένοι σε κάθε στάδιο της συναλλαγής. Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα είναι το μέλλον και η αξιοποίηση τους, βασικός παράγοντας για τη λήψη των ιδανικών αποφάσεων σε ότι αφορά την πώληση, αγορά και ενοικίαση ακινήτων. Γι’ αυτό το λόγο, ψηφιοποιούμε και αυτοματοποιούμε κάθε διαδικασία για ιδιοκτήτες, αγοραστές και ενοικιαστές, τόσο σε σχέση με τους πελάτες μας, όσο και ενδοεταιρικά.

Εξίσου υψίστης σημασίας, με στόχο να εξασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα του γραφείου μας, είναι η τεχνολογική μας ανάπτυξη. Χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία για την παρουσίαση των ακινήτων μας, όπως ενδεικτικά 3D περιήγηση, Drone, social media και Viber, μας δίνεται η ευκαιρία να παρέχουμε τις ανώτερες (διαδραστικές) υπηρεσίες στους πελάτες μας. Για να πετύχουμε τον στόχο μας, συνεργαζόμαστε με το τεχνικό τμήμα της Τopo GES, που στελεχώνεται από νέους καταρτισμένους μηχανικούς, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 στου Ζωγράφου και δραστηριοποιείται σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Στόχος του, είναι να προσφέρει σε εύλογο χρονικό διάστημα, υψηλής ποιότητας και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών μας (ιδιώτες, εταιρείες και συναδέλφους μηχανικούς). Παράλληλα διαθέτει δίκτυο εξωτερικών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων των μηχανικών, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Επομένως, με τέτοιους συνεργάτες η δουλειά μας γίνεται και πιο διασκεδαστική, αλλά και πιο λειτουργική και λεπτομερής.

Περιηγηθείτε ψηφιακά: https://my.matterport.com/show/?m=jNT5EE3RPXv 

This browser does not support the video element.

Τελικά είναι προσιτή η κατοικία στην Ελλάδα;
Η «προσιτότητα» της κατοικίας στην Ελλάδα εξαρτάται κυρίως από τη συγκεκριμένη περιοχή και τον τύπο του ακινήτου. Γενικά, η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα προσφέρει ποικιλία επιλογών, από πιο προσιτά διαμερίσματα σε αστικές περιοχές έως πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλείς τοποθεσίες, όπως τα νησιά ή τις παραθαλάσσιες περιοχές. Ακολουθώντας τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα την περασμένη δεκαετία, οι τιμές των ακινήτων έχουν παραμείνει σχετικά χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την αγορά ελκυστική τόσο για εγχώριους όσο και για ξένους επενδυτές. Ωστόσο, η «προσιτότητα» μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τις ατομικές οικονομικές συνθήκες. Τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν δει μια σταδιακή αύξηση στις τιμές, αλλά παραμένουν πιο οικονομικές σε σύγκριση με τις μεγαλουπόλεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από την άλλη πλευρά, δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος ή η Ύδρα είναι γνωστοί για τις υψηλότερες αξίες ακινήτων. Στην «GREEN Estate», προσπαθούμε να προσφέρουμε βιώσιμες (κυρίως και οικονομικά) λύσεις στέγασης που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα προϋπολογισμών, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας μπορούν να βρουν αξία στις επενδύσεις τους, απολαμβάνοντας τα μοναδικά τοπία και τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας.

Πώς μπορούν να γίνουν οι κατοικίες μας πιο πράσινες;
Τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται είναι παλιά και χρίζουν ανακαίνισης. Ακόμα και αν ένα σπίτι δεν είναι πράσινο, εύκολα μπορεί να γίνει με τα κατάλληλα συνεργεία και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε. Η αποστολή μας είναι να δημιουργούμε σπίτια που δεν είναι μόνο χώροι για διαμονή, αλλά προφυλλάσουν και το περιβάλλον- το ευρύτερο μας σπίτι. Η ενεργειακή απόδοση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι από τις πρώτες έννοιες που πρέπει να μας προβληματίσουν και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνικές μόνωσης, παράθυρα και πόρτες υψηλής απόδοσης, καθώς και έξυπνα θερμοστάτες και συστήματα διαχείρισης ενέργειας, οδηγούμαστε ολοένα και πιο κοντά στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Αντίστοιχα όσο πιο πολύ αξιοποιήσουμε την ηλιακή και αιολική ενέργεια, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και το αποτύπωμα άνθρακα, τόσο πιο έντονο οικολογικό και οικονομικό κέρδος θα παρατηρήσουμε. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να χρησιμοποιούμε βιώσιμα υλικά κατασκευής, όπως ανακυκλωμένο χάλυβα, μπαμπού και ξύλο, τα οποία όχι μόνο μειώνουν το περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αλλά την ίδια στιγμή βελτιώνουν την ανθεκτικότητα και τον κύκλο ζωής των σπιτιών μας. Τέλος, ερχόμενοι στο κομμάτι της αισθητικής και της διακόσμησης, η ενσωμάτωση πράσινων στεγών και ζωντανών τοίχων, όχι μόνο ανανεώνουν την αισθητική αξία των σπιτιών μας, αλλά βελτιώνουν και τη μόνωση, μειώνουν την απορρόφηση θερμότητας και προάγουν τη βιοποικιλότητα. Εστιάζοντας σε αυτούς τους τομείς, η GREEN Estate δεσμεύεται να παρέχει οικολογικά σπίτια που συμβάλλουν θετικά στην υγεία του πλανήτη μας και στην ευημερία των ανθρώπων μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου