Η Vitruvius μεταμορφώνει τις αθηναϊκές μας γειτονιές
Design & Αρχιτεκτονικη

Η Vitruvius μεταμορφώνει τις αθηναϊκές μας γειτονιές

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο, η επενδυτική εταιρία Vitruvius στολίζει με επιβλητικά κτήρια την πόλη μας
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Vitruvius, η επενδυτική εταιρία που καλύπτει τις ανάγκες μας και αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ακινήτων 

  • Advertorial

Τα τελευταία έτη, τo αστικό τοπίο της Αττικής είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο, με περιοχές να αλλάζουν τόσο δραστικά που πολλές φορές μάλιστα δεν τις αναγνωρίζουμε. Στον Αθηναϊκό χάρτη ξεπηδούν συνεχώς νέα κτίρια που συμπληρώνουν με τον δικό τους τρόπο το μωσαϊκό της πόλης μας, που βιώνει, όπως άλλωστε πάμπολλα αστικά κέντρα, το σύνθετο φαινόμενο του «gentrification». Παραδοσιακές γειτονιές αναζωογονούνται, προσελκύουν επενδύσεις και καλούνται να ικανοποιήσουν τις νέες ανάγκες για στέγαση. Οι νέες γενιές τείνουν να διαφοροποιούνται από τους γονείς τους, έχουν νέα πρότυπα οικογένειας και κατά συνέπεια διαφορετικές απαιτήσεις στο το σπίτι ή τον χώρο εργασίας τους.

Πλέον περιοχές όπως το Μεταξουργείο, το Γκάζι, ο Βύρωνας, οι Αμπελόκηποι, τα Μελίσσια, τα Εξάρχεια και ο Κολωνός, που τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στην σκιά, επαναπροσδιορίζονται, αναγεννιούνται και μεταμορφώνονται. Σε αυτές, αλλά και σε άλλες «γειτονιές με χαρακτήρα» δραστηριοποιείται η εταιρεία επενδύσεων ακινήτων, Vitruvius, και η ανήσυχη ομάδα της.

Με πάθος και πολυετή εμπειρία στον κλάδο, χώρους υψηλής ποιότητας όπου οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν και  με πελατοκεντρική πολιτική, βάζοντας τις ανάγκες μας στην πρώτη γραμμή,  η Vitruvius δυναμικά ενεργή στον τομέα των ακινήτων, αναλαμβάνει έργα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό περιλαμβάνει την απόκτηση γης, στρατηγική χρήση και σχεδιασμί αξιοποίησης της, δέσμευση τήρησης συμφωνιών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, πωλήσεις και μάρκετινγκ, κατασκευές, μετατροπές, ανακαινίσεις, εξυπηρέτηση πελατών και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Μένοτνας πιστή στην ποιότητα των υπηρεσιών της, δημιουργεί για παράδειγμα συγκροτήματα εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων σε Μεταξουργείο και Εξάρχεια - αυτά που αποκαλούμε «σύγχρονες πολυκατοικίες» , industrial πολυκατοικίες στο Γκάζι, πολυτελή οροφοδιαμερίσματα στα Μελίσσια, ακόμα και micro-apartments στον Κολωνό. Αυτά τα κτίρια - στολίδια έχουν καταλυτική δύναμη στην εξέλιξη μιας περιοχής, καθώς ένα νεόδμητο περιβάλλον αποτελεί πόλο έλξης για νέα καφέ, εστιατόρια, μπουτίκ και γκαλερί, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και αυξάνοντας την αξία των ακινήτων. Αυτή η οικονομική ανάκαμψη προσελκύει περαιτέρω επενδύσεις, ωθώντας την επιχειρηματικότητα και προωθώντας μια ζωντανή αστική οικονομία.

Τη στιγμή που εξελίσσεται όμως, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Η Vitruvius αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση, γιορτάζοντας την ιστορία της πόλης και αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα το μέλλον της, δημιουργώντας χώρους που θα έχουν απήχηση τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες της. Σεβόμενη το περιβάλλον και τον άνθρωπο, δεσμεύεται για μια βιώσιμη αστικοποίηση, χρησιμοποιώντας καινοτόμες κατασκευαστικές τεχνικές και μοναδικό σχεδιασμό. Έτσι επιλέγει και πολυσύχναστες περιοχές και σταυροδρόμια λαών, όπως ο Πειραιάς –αφού εκεί είναι το λιμάνι, με παράλληλα έντονο πολιτιστικό στοιχείο αλλά και τουριστικό και επενδυτικό. Συγκεκριμένα, η  Vitruvius είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή τριών κτιρίων σε διάφορα σημεία της περιοχής σε μοντέρνα έργα - φυσικά με σεβασμό στην ιστορία τους - τα οποία θα καλύψουν ανάγκες, οικογενειών, φοιτητών, ταξιδιωτών αλλά και επενδυτών.

Vitruvius, η επενδυτική εταιρία που καλύπτει τις ανάγκες μας και  αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ακινήτων

Αντίστοιχα, μέρος αυτής της οικονομίας είναι και οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν κατακλύσει την αγορά και εγγυώνται μελλοντική σιγουριά.  Δια μέσω του προγράμματος «Άδειας διαμονής επενδυτή» αλλά και της επιτακτικής ανάγκης της αναβίωσης του κατασκευαστικού κλάδου, οι περιοχές της Αττικής πλέον αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα το οικονομικό επίπεδο, τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και τον τρόπο διαβίωσης των κατοίκων τους. Συνεπώς με τη σειρά της η Vitruvius, με πολυετή πείρα αλλά και διαφοροποιημένα έργα που δύνανται να καλύψουν οποιαδήποτε απαίτηση στο αττικό τοπίο, προσελκύει μεγάλη μερίδα επενδυτών και πελατών του εξωτερικού.

Vitruvius, η επενδυτική εταιρία που καλύπτει τις ανάγκες μας και  αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ακινήτων

Μια από τις αξιοσημείωτες συνεισφορές της Vitruvius στην Αθήνα είναι επίσης η έμφαση που δίνει στον σχεδιασμό με επίκεντρο την κοινότητα. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τους κατοίκους της περιοχής, επιδιώκοντας τη συμβολή τους και ενσωματώνοντας τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους στη διαδικασία ανάπτυξης. Η προσέγγιση αυτή διασφαλίζει ότι τα έργα της Vitruvius αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα και τις αξίες των κοινοτήτων που εξυπηρετούν. Με 15ετή εμπειρία που τους βοηθά να γνωρίζουν την πολυπλοκότητα των κανόνων και κανονισμών της Αθήνας, στοχεύουν στη δημιουργία μερικών από τα πιο καλαίσθητα μέρη για διαβίωση και εργασία. Σύγχρονους  χώρους που προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία, αυτό είναι το ζητούμενο.

Vitruvius, η επενδυτική εταιρία που καλύπτει τις ανάγκες μας και αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ακινήτων

Την ίδια στιγμή, η Vitruvius κοιτάει μπροστά και στοχεύει στην κάλυψη του κενού που πιστεύει ότι υπάρχει στον επενδυτικό χώρο για έργα μοντέρνου σχεδιασμού υψηλού επιπέδου. Στον ορίζοντα της σχεδιάζει, λοιπόν, τη δημιουργία νεόδμητων κατασκευών που απαρτίζονται από: κτίριο πολυτελών κατοικιών στην Βούλα, κτιριακό συγκρότημα minimal διαμερισμάτων στο Κουκάκι, σύμπλεγμα "pied-à-terre" διαμερισμάτων στην καρδιά του Παγκρατίου, καθώς και υψηλής αισθητικής αστικές πολυκατοικίες στο Χαλάνδρι.
     
Με όραμα ένα σύγχρονο αστικό τοπίο που εξυπηρετεί τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών, η Vitruvius θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος και να οικοδομεί τις πόλεις που ονειρευόμαστε. Και εμείς την ευχαριστούμε…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα