Design & Αρχιτεκτονικη

Οι 5 διασημότεροι interior designers στον κόσμο

Μεταμορφώνουν σπίτια αστέρων του Χόλυγουντ, εμβληματικά ξενοδοχεία, διάσημα εστιατόρια, καταστήματα, μουσεία, clubs
Μπήλη Στεφανή
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι πιο δημοφιλείς interior designers που έχουν υπογράψει μερικά από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια και ξενοδοχεία του κόσμου αλλά και κατοικίες μέγκα-σταρ του Χόλυγουντ

Είναι γνωστοί για τους χώρους που δημιουργούν και όχι μόνο. Σε αυτό το design σιρκουί περιλαμβάνονται διάσημοι πελάτες, προϊόντα με την υπογραφή τους, συνεργασίες με διάσημα brands, βιβλία και τηλεοπτικές εκπομπές. Στη βιομηχανία του design υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσεις στην κορυφή και άλλοι τόσοι για να καταφέρεις να τη σχεδιάσεις και αυτήν, όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μεταμορφώνουν σπίτια αστέρων του Χόλυγουντ, εμβληματικά ξενοδοχεία, διάσημα εστιατόρια, καταστήματα, μουσεία, clubs και οποιονδήποτε χώρο χρειάζεται αλλαγή. Όταν τα διασημότερα ονόματα που εκπροσωπούν σήμερα το χώρο του Interior design κάνουν σχέδια, οι πελάτες τους γελούν από χαρά, το έργο τους αποκτά παγκόσμια εμβέλεια και τα βραβεία ακολουθούν σαν μια πρόσθετη ανταμοιβή.

Το Interior design δεν είναι κάτι στατικό. Ποτέ δεν υπήρξε άλλωστε. Ταξιδεύει στο χρόνο έχοντας για οδηγό πολλές και διαφορετικές πυξίδες. Στυλ, τάσεις, υλικά, χρώματα, προσωπικό γούστο ακόμα και Τεχνολογία μιλώντας στο σήμερα. Kάποιοι από τους interior designers που εργάζονται σήμερα σε όλο τον κόσμο, δεν έγιναν διάσημοι σε μια νύχτα. Eδώ και χρόνια, την ώρα που σχεδιάζουν εσωτερικούς χώρους, χτίζουν προσεκτικά και το δικό τους όνομα. Γιατί σίγουρα παγκοσμίου φήμης interior designer δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι.

5 πιο επιδραστικοί interior designers σήμερα

Κelly Wearstler: Η master του jolie-laide

Από τις διασημότερες φυσιογνωμίες στο χώρο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια σχεδιάζει από τα ηλιόλουστα γραφεία της στο Δυτικό Χόλιγουντ, ιδιαίτερα interiors ακολουθώντας ένα δικό της μοναδικό στυλ το οποίο είναι δύσκολο κάποιος να το ορίσει. Σίγουρα ταιριάζει ο όρος «ετερόκλητο», λέξη που μπορεί η ίδια να μην συμπαθεί, τη συμπαθούν όμως και με το παραπάνω οι 2.1 εκατομμύρια followers που έχει στο Instagram. «Η προεδρεύουσα grande dame της Δυτικής Ακτής στο interior design» όπως την αποκάλεσε το 2009 το New Yorker μοιράζεται στο δημοφιλές μέσο, φωτογραφίες με εμπνευσμένα Interiors, styling tips, στιγμές από διακοπές και τον εαυτό της φορώντας outré ρούχα. Άλλοτε πάνω σε ένα ποδήλατο στο Παρίσι φορώντας Givenchy μπότες μέχρι το γόνατο, άλλοτε ισορροπώντας σε κάτι τεράστια παπούτσια της LOEWE φτιαγμένα από ξεφούσκωτα μπαλόνια και φτιάχνοντας μια σύνθεση με φυτά στο σαλόνι της, ανεβάζει posts τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται στις σελίδες ενός περιοδικού.

Παλιά πολύ παλιά, υπήρξε σερβιτόρα και Playmate Σεπτεμβρίου στο εξώφυλλο του Playboy, ενώ από όταν ίδρυσε την εταιρεία της το 1995 KWID (ακρωνύμιο για το Kelly Wearstler Interior Design) μέχρι σήμερα, έχει βάλει την υπογραφή της σε πολυτελή σπίτια διασημοτήτων όπως Gwen Stefani, Cameron Diaz, Ben Stiller κ.α.- εστιατόρια και high-end ξενοδοχεία όπως τα Viceroy Hotels and Residences, το Four Seasons Anguilla, τα Proper Hotels σε Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες και Ώστιν, και άλλα πολλά, διακοσμώντας τα με oγκώδη και juicy αντικείμενα, όπως μαρμάρινους καναπέδες, κοντόχοντρους μπουφέδες και λάμπες διακοσμημένες με μικρές τέλειες σφαίρες.

Της αρέσει να συνδυάζει κομμάτια με ανόμοιες υφές δημιουργώντας ευφάνταστα layering τα οποία μοιάζουν με design λαζάνια. Ταυτόχρονα, τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι το αντίθετο του girlie ενώ τα αντισυμβατικά της σχέδια αποπνέουν μια έντονη αρρενωπότητα και ένα 70s vibe. Είναι σίγουρα cool, άνετη και σέξι. Ένα αμάλγαμα vintage, Τέχνης και σύγχρονων κομματιών. Έχει τη δική της συλλογή με έπιπλα, φωτιστικά, υφάσματα,αξεσουάρ, επιτραπέζια είδη (πιάτα, ποτήρια, μπωλ)κλπ, ενώ έχει σχεδιάσει προϊόντα και για γνωστές εταιρείες όπως Ann Sacks, Lee Jofa, Kartell, The Rug Company, Georg Jensen, Visual Comfort, Serax, κλπ.Αγαπά ιδιαίτερα τη λέξη «ψυχή», αυτήν που θέλει να διαθέτουν οι χώροι που δημιουργεί, ενώ όπως έχει πει, οποιοδήποτε αντικείμενο επιλέγει για να τους διακοσμήσει,θα πρέπει πρώτα να το ερωτευτεί. Και μιλώντας περί έρωτος, παραμένει ερωτευμένη και παντρεμένη –από το 2002- με τον ίδιο άντρα με τον οποίο έχει αποκτήσει 3 γιους, -21 και 22 ετών αντίστοιχα- ενώ τον τρίτο το απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2022 μέσω παρένθετης μητέρας.

Όπως συμβαίνει συχνά με όλους τους επιτυχημένους, υπάρχει και εκείνη η πλευρά που υποστηρίζει ότι τα interiors που σχεδιάζει δεν θα έχουν απήχηση σε 20 χρόνια. Εκείνη πάντως σήμερα σε ηλικία 57 ετών ανυποψίαστη ή εξοικειωμένη με τις γνώμες που βουίζουν γύρω από το όνομά της, συνεχίζει ν’ απολαμβάνει το ολοένα και αυξανόμενο celebrity status της, να πηγαίνει στα ραντεβού της με μαύρη Mercedes και οδηγό ή ένα ματ Lamborghini S.U.V. και να γοητεύει τους πελάτες της μιλώντας με εκείνον τον ελαφρύ τόνο του Νότου που κουβαλά από την πατρίδα της τη Νότια Καρολίνα. Το 6ο της βιβλίο με τίτλο «Synchronicity» το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες από ξενοδοχεία και διάφορα άλλα projects που έχει σχεδιάσει κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2023, ενώ το προηγούμενο βιβλίο το «Evocative Style» που κυκλοφόρησε το 2019 βρίσκεται στην λίστα του Amazonμε τα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία στην κατηγορία «Interior & home design books».

Νate Berkus: Ο sweetheart του make over

This browser does not support the video element.

Το 1995 σε ηλικία μόλις 24 ετών ίδρυσε την εταιρεία interior design, «Nate Berkus Associates» με έδρα το Σικάγο,το 2002 όμως ήταν η χρονιά που εμφανίστηκε στο σόου της OprahWinfrey και ήταν σαν να κέρδισε το Powerball (λαχείο στις ΗΠΑ). Ο Καλιφορνέζος γαλανομάτηςμε πτυχίο Γαλλικών, Κοινωνιολογίας και λατρεία για το design- πρόσφερε τέλεια καρέ στις κάμερες, την ώρα που μοίραζε απλόχερα στις εκστασιασμένες desperate housewives πολύτιμες οδηγίες εσωτερικής διακόσμησης έδινε έξυπνες λύσεις ανανέωσης των χώρων και οργάνωνε ανακαινίσεις έκπληξη σε αποσβολωμένους ιδιοκτήτες σπιτιών. Είναι να μην τον λατρέψεις; Έκτοτε, η λίστα των θαυμαστών αλλά και τον πελατών του αυξήθηκε κατακόρυφα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 απέκτησε και τη δική του εκπομπή «The Nate Berkus show».

Η δουλειά μου ως σχεδιαστής είναι να μπορώ να αφηγούμαι τις ιστορίες των ανθρώπων μέσα από τα που επιλέγουν για το σπίτι τους

Από τους πλέον αναγνωρίσιμους στον κόσμο, ανήκει στην κατηγορία των interior designers που αγαπά το χρώμα όταν όμως αυτό αφορά τους άλλους. Εκείνος, αγαπά την απουσία χρώματος γι’ αυτό και προτείνει σκούρες αποχρώσεις ή neutral με μια δόση greige (συνδυασμός gray και beige). Προτιμά τα διαχρονικά έπιπλα και αξεσουάρ ενώ σέβεται όπως έχει δηλώσει οτιδήποτε χειροποίητο. Ξύλινα έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, μεταλλικά τραπέζια φτιαγμένα με τέχνη, πλεχτά ή υφαντά μαξιλάρια και χαλιά φτιαγμένα στον αργαλειό, πράγματα τα οποία διαθέτουν τη δική τους πατίνα και μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα layers στο χώρο.

Πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν να κατοικούν σε μια γκαλερί, δημιουργεί luxurious σπίτια που αποπνέουν ηρεμία ενώ το στυλ συμβιώνει αρμονικά με την λειτουργικότητα. Έχει βρεθεί πάμπολλες φορές στις σελίδες του Architectural Digest, της Vogue, του ELLE Décor κ.α. περιοδικών, έχει σχεδιάσει αντικείμενα όπως χαλιά, μαξιλάρια, πετσέτες μπάνιου, κουρτίνες, βρεφικά είδη κ.α. για γνωστές εταιρείες όπως Target, Kravet, the Shade Store, Jo-Ann Fabric και Frame bridge ενώ είναι και συγγραφέας 2 best-seller βιβλίων σχετικά με τη διακόσμηση. Το 2014 με τον σύντροφό του Jeremiah Brent–επίσης επιτυχημένο interior designer με την έδρα της εταιρείας του στο Λος Άντζελες- έγιναν το πρώτο gay ζευγάρι που παντρεύτηκε στην φωτογενή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης ενώ έχουν αποκτήσει και 2 παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, την 9χρονη σήμερα Poppy και τον 6χρονο Oskar.

Το σχέδιο, για μένα, είναι εν μέρει ψυχολογία, εν μέρει κοινωνιολογία και εν μέρει μαγεία

Έχοντας μεταμορφώσει αμέτρητα σπίτια high-profile πελατών στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλα μέρη στον κόσμο, το ζευγάρι συνεχίζει το χτίσιμο της αυτοκρατορίας του, φτιάχνοντας ένα δημιουργικό fusion στο οποίο συνδυάζουν το υπερ-παραδοσιακό στυλ του Berkus με το μοντέρνο που προτιμά ο Brent. Τον Ιανουάριο του 2023 κυκλοφόρησε το δικό του home décor brand με όλα τα εγκεκριμένα Berkus style αντικείμενα για την κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, κλπ. Νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει και μια σειρά επίπλων με τον σύζυγό του «Nate + Jeremiah» για την αμερικανική εταιρεία «Living Spaces» ενώ μαζί πρωταγωνιστούν και στο reality σόου «Nate & Jeremiah By Design».

Jonathan Adler: O trendsetter που αγαπούν οι rich & famous

Ο 58χρονος σήμερα αμερικανός κεραμίστας, interior decorator και συγγραφέας, από το 1993 που έκανε την ντεμπούτο του στο πολυκατάστημα Barneys με τα κεραμικά του, συνεχίζει μέχρι σήμερα να φτιάχνει αντικείμενα και να δημιουργεί σπίτια στα οποία κυριαρχεί το χρώμα αλλά και το χιούμορ. Ξεκινώντας το αρτίστικο ταξίδι του παίζοντας με τον αγαπημένο του πηλό, το 1998 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Soho στο Μανχάταν με μοναδικά και ευφάνταστα κεραμικά αλλά και έπιπλα σπιτιού. Το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο του American glamour ενώ έχει αναγνωριστεί μεταξύ των top interior designers καθώς ενσωματώνει στις συλλογές του με τρόπο θαρραλέο, έντονα σχέδιαφωτεινά χρώματα και παιχνιδιάρικα μοτίβα φανερώνοντας την αγάπη του σε οτιδήποτε ετερόκλητο και αναπάντεχο. Έχει βάλει την υπογραφή του σε μια ευρεία γκάμα με είδη για το σπίτι από μαξιλάρια, έπιπλα, φωτιστικά και χαλιά συνδυάζοντας το μοντέρνο designμε τη διαχρονική κομψότητα, ενώ έχει συνεργαστεί και με διάφορες εταιρείες όπως, Kravet, H&M Home, Shade Store, Clinique (συσκευασίες μακιγιάζ), Fisher-Price, (βρεφικά είδη), ΤΟΜS (παπούτσια και γυαλιά ηλίου).

Το design έχει εξελιχθεί από έναν βαρετό κόσμο σε ένα ξεφάντωμα προσωπικής έκφρασης και δημιουργικότητας. Είναι πολύ διασκεδαστική περίοδος να είσαι σχεδιαστής

Επιπλέον, ο celebrity designer,o οποίος όλα αυτά τα χρόνια, εμπνέεται από τη μόδα, την Τέχνη και την pop κουλτούρα, έχει γράψει κάμποσα βιβλία μοιραζόμενος τη φιλοσοφία του στο design και προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες για τη δημιουργία κομψών χώρων με στυλ και διαχρονική κομψότητα. Το studio του το οποίο αναμειγνύει μοντέρνα με vintage στοιχεία και συνδυάζει πολυτελή υλικά με φαντασία και παιχνιδιάρικη διάθεση έχει σχεδιάσει τα interiors για το ξενοδοχείο Parker Palm Springs και το Eau Palm Beach Resort ενώ στη λίστα των πελατών του περιλαμβάνονται η Jennifer Aniston, η Kate Hudsonκαι ο Elton John. Τα σχέδιά του έχουν φιλοξενηθεί στις σελίδες του Architectural Digest, της Vogue και των New York Times, ενώ το πολύχρωμο lifestyle brand, -εμπνευσμένο από το mid-century στυλ-, διατηρεί flagship καταστήματα σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Λονδίνο, ενώ τα προϊόντα του μπορεί κάποιος να τα βρει και σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο. O παιχνιδιάρης interior designer-καλλιτέχνης με την luxurious αισθητική, έχει πει: «Το design έχει εξελιχθεί από έναν βαρετό κόσμο σε ένα ξεφάντωμα προσωπικής έκφρασης και δημιουργικότητας. Είναι πολύ διασκεδαστική περίοδος να είσαι σχεδιαστής».

India Mahdavi: Η βιρτουόζα του χρώματος

Τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό του δεξιοτέχνη στο χρώματης είχε αποδώσει στο παρελθόν το New Yorker ενώ το 2023 έλαβε και τον τίτλο «Designer of the Year» από το Wallpaper. Γεννημένη στην Τεχεράνη τo 1962 από Ιρανό πατέρα και με μητέρα μισή Αιγύπτια και μισή Σκωτσέζα είναι διάσημη για τους θεσπέσιους γεμάτους χρώματα χώρους που δημιουργεί. Η εξέλιξή της στον τομέα της αρχιτεκτονικής και του interior design φαίνεται πως πηγάζουν από μια παιδική ηλικία βουτηγμένη σε μια δεξαμενή Τεχνικολόρ. Στα μέσα του ’60 βρέθηκε να μεγαλώνει στο Cambridge της Μασαχουσέτης μια εποχή που η αμερικανική κουλτούρα ζούσε μέσα στο χρώμα. Έβλεπε τις ταινίες της Disney, τον Bugs Bunny και τα «Peanuts» ενώ ακόμα και το κολατσιό που μετέφερε στο παιδικό της lunch box είχε χρώμα. Και μπορεί όταν ήταν 6 ετών η οικογένεια να μετακόμισε στη Γερμανία όπου οι αναμνήσεις της πήραν την απόχρωση του μαύρου και του λευκού, το χρωματιστό όμως παρελθόν είχε ήδη ζωγραφίσει ανεξίτηλα το mind set που θα κουβαλούσε στο μέλλον.

Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι βλέποντας όμως ότι της προκαλούσε μελαγχολία το περιβάλλον των αρχιτεκτονικών γραφείων επέλεξε τη ζωντάνια του interior design. Κατευθύνθηκε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε γραφιστική στο Parsons, σχεδιασμό επίπλων στο Cooper Union και βιομηχανικό σχέδιο στο School of Visual Arts. Η δουλειά της έχει χαρακτηριστεί πρωτότυπη, εξωτική και εκλεπτυσμένη. Το στυλ της είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, ενώ της αρέσει να ανακατεύει πράγματα και να δημιουργεί παιχνιδιάρικους και ευφάνταστους χώρους, κινούμενη θαρραλέα και ελεύθερα όπως θα έκανε και ένα παιδί.

Βουτώντας στις γεμάτες χρώματα αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας, έφτιαξε το καφέ Laduree στη Γενεύη -να μοιάζει και το ίδιο με macaron-χρησιμοποιώντας χρώματα όπως το μενεξεδί ή το φιστικί ή έπαιξε με το ροζ της τσιχλόφουσκας δημιουργώντας το υπέροχο the Gallery Restaurant, στο Sketch στο Λονδίνο –έκανε και το redesign το 2022 σε αποχρώσεις του χρυσού και του σαφράν και έχοντας σαν motto, «gold is the new pink». Συχνά όπως λέει επιλέγει το βελούδο στα υλικά που χρησιμοποιεί προκειμένου να αποδώσει τις καρτουνίστικες αποχρώσεις που της αρέσουν καθώς το βαμβάκι ή το λινό δεν αντανακλούν το χρώμα με τον ίδιο τρόπο. Στα έργα της περιλαμβάνονται ξενοδοχεία εστιατόρια, κατοικίες αλλά και εμπνευσμένα σκηνικά-εγκαταστάσεις για συγκεκριμένους χώρους όπως γκαλερί, μουσεία, κλπ.

Στην ατελείωτη λίστα φιγουράρουν το Town house Hotel στο Μαϊάμι, το Hotel du Cloitre στην Άρλ, το Thoumieux στο Παρίσι, το Le Monte-Carlo Beach στο Μονακό, το Connaught στο Λονδίνο, το Condesa στο Μεξικό, το Makoto στο Μαϊάμι, το Cavallino στο Μαρανέλο στην Ιταλία, κ.α. Καταστήματα όπως τα: Red Valentino και τα Tods στο Λονδίνο φέρουν την υπογραφή της, ενώ τα ιδιόρρυθμα έπιπλα που σχεδιάζει συμπληρώνουν με τρόπο σουρεάλ τους χώρους, δίνοντας την αίσθηση ότι έχεις πέσει μέσα στην κουνελότρυπαΣτο ενεργητικό της μετράει πάμπολλες συνεργασίες με εταιρείες όπως: H&M Home, ΝespressoLouis Vuitton, GuerlainJem, Τhonet, Pierre Frey, Dior, κ.α. ενώ την υπογραφή της φέρουν και αντικείμενα για το σπίτι όπως βάζα, μαξιλάρια, φωτιστικά, κεραμικά stool, τασάκια κλπ. Η βάση της είναι το Παρίσι και η Rue Las Cases όπου διατηρεί το studio, το show room και το κατάστημά της, και τα οποία άφησε για λίγες ημέρες πριν από 2 χρόνια, το 2022 συγκεκριμένα όταν βρέθηκε στη χώρα μας παρουσιάζοντας στην Carwan Gallery στον Πειραιά την Αchromia.

Μια συλλογή επίπλων -στην οποία αποχωρίστηκε το αγαπημένο της χρώμα- φτιαγμένη από λευκό Πεντελικό μάρμαρο. Σε εκείνη την επίσκεψη παρουσίασε και το καινούργιο της τότε λεύκωμα στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo στο κέντρο της Αθήνας. Έχοντας χτίσει μια ολόκληρη καριέρα επιθυμώντας να αναβιώνει ξανά και ξανά την παλέτα της παιδικής της ηλικίας η κοσμοπολίτισσα- γνώστρια του art de vivre έβαλε πρόσφατα την ποιητική της ματιά και στο restyling της μεγαλειώδους Villa Medici στη Ρώμη προσφέροντας ένα πολύχρωμο και σύγχρονο update στα δωμάτιά της. Επιπλέον, αυτή την περίοδο εργάζεται για πρώτη φορά για ένα διαφορετικό project. Ένα μουσείο σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στο Trondheim στη Νορβηγία που θα ανοίξει το 2025.

Roman and Williams: Κάποτε στο Χόλιγουντ

Στο ερώτημα «τι μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο αξέχαστο» απαντούν με επιτυχία εδώ και 2 δεκαετίες ο Stephen Alesch και η Robin Standefer το ζευγάρι στη ζωή αλλά και εφευρετικό σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από το διάσημο Νεοϋορκέζικο brand. Οι δυο τους συναντήθηκαν στα 90s στην Πόλη των Αγγέλων εργαζόμενοι στη βιομηχανία του Χόλιγουντ σε θέσεις όπως αυτές των art director και production designer και μετρώντας συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου όπως αυτό του Martin ScorseseΈκαναν ένα επιτυχημένο pivot στο χώρο του interior design όταν είδαν ότι οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί των ταινιών άρχισαν ν’ αναρωτιούνται γιατί τα σπίτια τους έδειχναν ψεύτικα ενώ τα κινηματογραφικά πλατώ στα οποία εργάζονταν ήταν τόσο όμορφα και αληθινά. Το ζευγάρι είχε έτοιμη την απάντηση αλλά και τον πρώτο high-profile πελάτη που ήταν ο Ben Stiller.

Ο ηθοποιός τους προσέλαβε το 2002 προκειμένου να επανασχεδιάσουν το σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ισπανικού τύπου έπαυλη του 1920. Το 2003 άνοιξαν το πρώτο τους γραφείο «Roman and Williams» σε μια αποθήκη στο πάρκινγκ της «Paramount Pictures» στο Χόλιγουντ, ενώ όταν ολοκληρώθηκε η οικία Stiller με τους μελιτζανί βελούδινους καναπέδες και τους βαμμένους τοίχους στα χρώματα της γαλαζοπράσινης ακουμαρίνα ήταν αυτή που έδωσε τη σκυτάλη στην επόμενη πελάτισσα η οποία εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα ζήτησε από το ζευγάρι να συνεργαστούν για το δικό της σπίτι.

Ήταν η Kate Hudson και το διάστημα που ασχολούνταν με το project έκλεισαν το γραφείο στο πάρκινγκ της Paramountκαι το 2004 άνοιξαν το γραφείο τους στο SoHo στη Νέα Υόρκη. Την επόμενη χρονιά παντρεύτηκαν ενώ πολύ γρήγορα μετά τις ιδιωτικές κατοικίες άρχισαν να ασχολούνται και με άλλα projects όπως ξενοδοχεία, ρεστοράν, clubs, γκαλερί, καταστήματα και έπιπλα. Έβαλαν στην αρχή την υπογραφή τους σε πολύ γνωστά σήμερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη ξεκινώντας από το Royalton, το Standard High Line και στην κορυφή του το κλαμπ Boom Boom Room, και το Ace Hotel τα οποία έτυχαν μεγάλης αναγνώρισης και ουσιαστικά τους τοποθέτησαν στον χάρτη του design σαν ένα γραφείο με κύρος και μεγάλο εύρος δυνατοτήτων. Στο portofolio τους περιλαμβάνονται δεκάδες άλλα projects όπως τα εστιατόρια The Dutch, Lafayette και το Le Coucou επίσης στο Μανχάταν, το κατάστημα Goop Lab της Gwyneth Paltrow στη Σάντα Μόνικα, το ξενοδοχείο Chicago Athletic Association στο Σικάγο, αλλά και εστιατόρια σε Μιλάνο, Παρίσι και Κωνσταντινούπολη.

Στην Ευρώπη έχουν σχεδιάσει τα ξενοδοχεία Reykjavik Edition στην Ισλανδία, ενώ το 2021 που τελείωσαν το Νο Mad στο Λονδίνο, έφτιαξαν και το πιο μικροσκοπικό ξενοδοχείο στην καριέρα τους, ένα σπιτάκι για πουλιά από κέδρο για τους Βοτανικούς Κήπους στο Μπρούκλιν. Nωρίτερα, το 2020 είχαν επανασχεδιάσει στο ΜΕΤ τις British Galleries -10 αίθουσες στις οποίες τοποθέτησαν σε γυάλινες βιτρίνες αριστουργηματικά αντικείμενα και έργα Τέχνης από τη Μ. Βρετανία. Το επιτυχημένο duo όλα αυτά τα χρόνια, αφηγείται ιστορίες ενώ σχεδιάζει χώρους λουσμένους σε μια luxe πατίνα. Δίνοντας έμφαση στα υλικά και σε οτιδήποτε χειροποίητο, δημιουργούν interiors–σύγχρονα πρότυπα, ουσιαστικά ένα fusion, στα οποία το παλιό μεταφράζεται με έναν σύγχρονο τρόπο.

Τα δωμάτιά τους μοιάζουν με portal που σε οδηγούν σε άλλα μέρη και εποχές ενώ ενσωματώνουν με επιτυχία αντίκες και vintage κομμάτια. Στους κόσμους που δημιουργούν, το ζευγάρι, μοιράζεται την κοινή του αγάπη για τη φύση, τα σχήματα και τα ιστορικά αρχέτυπα ενώ όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Alesch, «δεν χρειάζεται συνεχώς να επανεφευρίσκεις κάτι». Το 2017 άνοιξαν ένα υπέροχο instagrammable κατάστημα το «Roman and Williams Guild», φυσικά στο Μανχάταν το οποίο φιλοξενεί το βραβευμένο γαλλικό εστιατόριο «La Mercerie» αλλά και ένα ανθοπωλείο της διάσημης florist, Emily Thompson.

Στο χώρο μπορεί κάποιος να αγοράσει είδη σπιτιού με την υπογραφή τους, έπιπλα, φωτιστικάαλλά και διάφορα αντικείμενα από όλο τον κόσμο. 4 χρόνια αργότερα εγκαινίασαν και την Guild Gallery, μια γκαλερί αφιερωμένη κυρίως στα κεραμικά και στην οποία παρουσιάζονται εκθέσεις καλλιτεχνών και designers από όλο τον κόσμο. Έτσι για την ιστορία τα ονόματα Roman and Williams προέρχονται από τους παππούδες του ζευγαριού, ενώ τα επέλεξαν έχοντας σαν όραμα να δημιουργήσουν κάτι το οποίο θα συνεχίσει να ζει και πέρα από εκείνους.