Design & Αρχιτεκτονικη

Design με αρχαίο κάλλος

Χρώμα και αποφθέγματα φιλοσόφων στη συλλογή «Sophia» της SANDRA

Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το concept της νοσταλγίας, σε καιρούς αβέβαιους σαν τους σημερινούς, είναι μια ισχυρή, δελεαστική τάση στη σύγχρονη διακόσμηση. Γι’ αυτό και η Αλεξάνδρα Αλευρά των αγαπημένων καταστημάτων SANDRA και η δημιουργική ομάδα της εμπνεύστηκαν από την αρχαία Ελλάδα για τα καινούργια deco αντικείμενά τους που φέρουν την επωνυμία «SOPHIA». 

Η ομάδα επέλεξε το εν λόγω όνομα επειδή θεωρεί πως η αρχαία ελληνική σοφία παραμένει αθάνατη και τρομερά επίκαιρη. Η συλλογή διακοσμητικών αντικειμένων που λανσάρει με τον τίτλο «Enjoy Thinking» βασίζεται σε concept ομορφιάς, υγείας, νίκης, αντοχής και σθένους. Κομψοτεχνήματα εμπνευσμένα από διάσημα έργα τέχνης όπως η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης τα οποία φέρουν ως επιγράμματα εξίσου διάσημα ρητά φιλοσόφων.

Η δημιουργική ομάδα αφήνει τη φαντασία της ελεύθερη καθώς εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα, ενσταλάζοντάς την με χρώμα, χιούμορ και μικρές πινελιές του σύγχρονου τρόπου ζωής. Η χρήση των χρωμάτων παραπέμπει άλλωστε σε διάσημα γλυπτά της αρχαιότητας διακρίνονταν αρχικά για τα ζωηρά χρώματά τους, προτού αυτά ξεθωριάσουν στο πέρασμα των αιώνων.

Η νέα σειρά αντικειμένων θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό - μια γρήγορη, σπιρτόζικη, ανάλαφρη εξοικείωση του παγκόσμιου κοινού με την αρχαία ελληνική γραμματεία μέσα από πνευματώδεις, καλαίσθητες, πολύχρωμες δημιουργίες.

Μάθετε περισσότερα στο sophia.com.gr

Info SANDRA S.A. (Καποδιστρίου 108, Μοσχάτο, τηλ. 210 940 8980) image

Ροζέτες, ακροκέραμα και κεφαλές της θεάς Υγείας αποτελούν ιδανικά διακοσμητικά για τον τοίχο ή το ταβάνι


image Πιατικά με μοτίβα εμπνευσμένα από τον μινωικό λαβύρινθο, την αρχαιοελληνική σπείρα και τους μαραθωνοδρόμους


image

«ΝΙΚΗ», αγαλματίδια εμπνευσμένα από τη Νίκη της Σαμοθράκης. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και είναι φτιαγμένη από 100% κεραμίνη


image

Μαξιλαράκια καναπέ σε παστέλ και «γκρεζ» τόνους. Καλύμματα με μεταξοτυπίες.