Design & Αρχιτεκτονικη

Αρχιτεκτονικοί περίπατοι για όλους

Από το Μηνά Παπαδάκη και την artcult.gr

A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από το 2006, ο αρχιτέκτονας Μηνάς Παπαδάκης μέσω της εταιρίας του arcult.gr προσφέρει τη δυνατότητα οργάνωσης αρχιτεκτονικών περιπάτων για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Αθήνας που ενδιαφέρονται να αντικρίσουν την πόλη με μια διαφορετική ματιά.

n

Θεματικές διαδρομές όπως «ο ελληνικός Μοντερνισμός στις δεκαετίες 50 και 60», «η εξέλιξη της πολυκατοικίας», «τα ορόσημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής» κ.α., περιλαμβάνουν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχιτεκτονικά έργα από την περίοδο του μεσοπολέμου μέχρι σήμερα.

n

Όλα τα κτίρια που παρουσιάζονται, διαθέτουν μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σημασία: είναι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα μιας εποχής, ενός ρεύματος ή μιας τυπολογίας και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σε βιβλία αρχιτεκτονικής. Το σημαντικότερο όμως είναι η οργάνωσή τους σε μια διαδρομή που μπορεί τις περισσότερες φορές να γίνει πεζοπορικά και που καθώς ‘’ξεδιπλώνεται’’, μας προσφέρει αφορμές για να αναλύσουμε ενδιαφέροντα θέματα της νεότερης ιστορίας της ελληνικής αρχιτεκτονικής.

n

Οι διαδρομές μπορούν να αναδιαμορφωθούν ανάλογα με τα ειδικότερα ενδιαφέροντα και το διαθέσιμο χρόνο όσων επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν. Έχουν διάρκεια από 2 μέχρι 6 ώρες και μπορούν να πραγματοποιηθούν σε 3 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά.

n

Η arcult.gr είναι μέλος του δικτύου guiding architects, στο οποίο μετέχουν αρχιτέκτονες από 30 πόλεις απ' όλο τον κόσμο.

Info: , www.guiding-architects.net  τηλ. 210 7291328