Design & Αρχιτεκτονικη

Πώς να τυλίξεις τέλεια τα δώρα σου

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! 

Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

1. Αφαιρέσε την τιμή

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν πρόκειται για δώρο αυτό που μετράει είναι η κίνηση και όχι το δώρο. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει πόσο το αγόρασες, είτε είναι φθηνό είτε ακριβό. Το μόνο που πρέπει να ενδιαφέρει τον παραλήπτη είναι το γεγονός ότι τον σκέφτηκες και έψαξες να του πάρεις κάτι. επομένως το πρώτο σου βήμα πρέπει να είναι πάντα να σβήσεις ή να αφαιρέσεις την τιμή. Αν σε δυσκολεύει, δες το παρακάτω βίντεο.

2. Τοποθέτησέ το σε ένα κουτί

Τα δώρα που έχουν περίεργο σχήμα είναι πιο δύσκολο να τυλιχτούν. Αν όμως τα βάλεις μέσα σε ένα χριστουγενιάτικο κουτί, γλιτώνεις και την ταλαιπωρία και τα γέλια των άλλων όταν δουν πώς τύλιξες την κούκλα γκοτζίλα.

3. Χρησιμοποίησε χάρακα

Ναι, ναι μια χαρά διπλώνει και με το νύχι και κόβεται με το χέρι αλλά χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι θα γλιτώσεις τις ζικ ζακ γραμμές και το δώρο θα δείχνει πιο... περιποιημένο.

4. Κόψε το σωστό μέγεθος χαρτιού

Το χαρτί περιτυλίγματος πρέπει να καλύπτει λίγο περισσότερο από το μισό πάνω μέρος του δώρου, ενώ σε ύψος δεν πρέπει να ξεπερνά το ύψος του κουτιού.

5. Τοποθέτησέ το ανάποδα

Αφού έχεις αφαιρέσει την τιμή και έχεις κόψει όσο χαρτί περιτυλίγματος χρειάζεσαι, τοποθέτησε το πάνω στο τραπέζι και βάλε το δώρο ανάποδα. Έτσι όταν ολοκληρωθεί το τύλιγμα, το δέσιμο θα είναι στο κάτω μέρος.

6. Δίπλωμα

Τύλιξε πρώτα τη μία πλατιά πλευρά και έπειτα την άλλη και στερέωσέ τις με ένα κομμάτι σελοτέιπ. Έπειτα δίπλωσε τις γωνίες σε ένα τρίγωνο και από τις δύο πλευρές. Τέλος, κλείσε με το κομμάτι που έχει μείνει ίσιο και στερέωσέ το με σελοτέιπ.

 

7. Διακόσμησέ το με ένα φιόγκο

Εντάξει, ο φιόγκος ίσως να είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι στο τύλιγμα ενός δώρου. Ευτυχώς υπάρχουν αμέτρητα βίντεο που το δείχνουν βήμα βήμα, οπότε μετά την 10η φορά που θα το δεις θα το έχεις ήδη απομνημονεύσει!

8. Φτιάξε δικά σου διακοσμητικά

Φυσικά, αν θες να ξεχωρίζει το δώρο σου από τη συσκευασία και μόνο, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα πολύ απλό καφέ χαρτί περιτυλίγματος και να το διακοσμήσεις με στολίδια που θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Πάρε ιδέες!