Design & Αρχιτεκτονικη

Coco-Mat Hotel Nafsika θα πει ελληνική φιλοξενία

Άνεση και φυσική πολυτέλεια

Ελίζα Συναδινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άλλο ένα πρωτοποριακό βήμα για την Coco-Mat. Η εταιρεία που ξεκίνησε από την Ξάνθη και έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο κατασκευάζοντας κορυφαία συστήματα ύπνου και έπιπλα, άνοιξε το πρώτο αποκλειστικά Coco-Mat Hotel στην Κηφισιά. Το Nafsika ανήκει στην κατηγορία boutiquel uxury hotels και είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά με τη φιλοσοφία και την αισθητική Coco-Mat.n

Η Coco-Mat σκηνοθετεί ένα σκηνικό άνεσης και φυσικής πολυτέλειας από το 1989. Από τότε, η προσπάθειά της να δημιουργήσει τα καλύτερα κρεβάτια στον κόσμο με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, έχει οικειοποιηθεί και αγαπηθεί σε όλες της γωνιές του πλανήτη. Η εταιρεία μετράει καταστήματα σε δέκα χώρες του κόσμου (από τη Σαουδική Αραβία μέχρι την Κίνα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Νότια Κορέα).

n

Η λίστα με το πού ταξιδεύουν τα ελληνικά προϊόντα από την Ξάνθη όλο και μεγαλώνει, αν προσθέσεις τα αναρίθμητα ξενοδοχεία τα οποία προμηθεύει με λευκά είδη κι έπιπλα (πάνω από 360). Πρόσφατα, άνοιξε το πρώτο αποκλειστικά Coco-Mat ξενοδοχείο, το Nafsika, στην Κηφισιά, στο οποίο οι πελάτες αντιμετωπίζονται πιο πολύ σαν μέλη της Coco-Mat οικογένειας παρά σαν πελάτες ξενοδοχείου. Ο στόχος είναι να νιώθουν οι επισκέπτες ότι φιλοξενούνται στο σπίτι κάποιου αγαπημένου τους προσώπου.

n

Αίσθηση που αποκομίζεις από τη στιγμή που μπαίνεις στον ισόγειο χώρο, που θυμίζει σαλόνι ζεστού σπιτιού. Όλα ενώνονται αρμονικά: κουζίνα-bar, βιβλιοθήκη - internet corner, σαλόνι, τραπεζαρία-αναγνωστήριο, η ρεσεψιόν, μια αυλή γεμάτη βότανα. Η ελληνική φιλοξενία, την οποία η Coco-mat διαφημίζει παντού, βρήκε τώρα το σπίτι της στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, κοντά αλλά τόσο μακριά από το αστικό τοπίο.

n

Ένα ξενοδοχείο όπου διαλέγεις το μαξιλάρι στο οποίο σε βολεύει να κοιμηθείς! Αλλά το Nafsika Coco-Mat είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Με μια βόλτα νιώθεις τη διακριτική πολυτέλεια να σε αγκαλιάζει, αλλά και να σου ψιθυρίζει «δες το αλλιώς». Ενώ άλλα ξενοδοχεία σού προσφέρουν μια γιγαντοοθόνη ή ένα μπιλιάρδο για ψυχαγωγία, στο Nafsika (εκτός απο την τεχνολογία που σου παρέχει εάν τη χρειαστείς) μπορείς να περάσεις την ώρα σου σκαλίζοντας τον κήπο με τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, να μάθεις για αυτά ή να πιεις καφέ και να χαλαρώσεις δίπλα στις μυρωδιές τους.

n

Για τους ρομαντικούς, η θέα απο το roof garden του πέμπτου ορόφου περιλαμβάνει εικόνες από την Πάρνηθα μέχρι την Πεντέλη, ενώ η γύρω περιοχή ενδείκνυται για τρέξιμο, βόλτα ή ποδήλατο. Η πράσινη φιλοσοφία είναι παντού. Η εταιρεία που δίνει αύξηση στους εργαζόμενους που πηγαίνουν με ποδήλατο στη δουλειά δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει στους φιλοξενούμενούς της μοναδικές βόλτες με ποδήλατα. Κι έτσι η ποδηλατάδα έχει βρει τη θέση της στον κατάλογο δραστηριοτήτων του Nafsika, δίπλα στο διάβασμα βιβλίων της βιβλιοθήκης ή την ενασχόληση με την κουζίνα.

n

Την κάρτα του μενού επιμελείται ο γνωστός σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, αλλά εσύ –ο επισκέπτης– μπορείς ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσεις πώς μαγειρεύονται τα πάντα (η κουζίνα είναι ανοιχτή, μπροστά στο σαλόνι) ή και να βοηθήσεις στην παρασκευή του γεύματος! Το πρωί το μενού έχει υγιεινά και νόστιμα πρωινά με συνταγές από όλη την Ελλάδα, συνταγές που έχουν παραγνωριστεί ή έχουν αγαπηθεί παράφορα και καλές πρώτες ύλες με υψηλή διατροφική αξία.

n

Αργότερα, σε μια τρανή απόδειξη του ελληνικού πνεύματος φιλοξενίας, κάποιος που βρίσκεται στο σαλόνι του ξενοδοχείου και θέλει κάτι να πιει παίρνει τα υλικά από το honesty bar, φτιάχνει μόνος του το ποτό ή το αναψυκτικό του και απλώς σημειώνει τι ήπιε και τον αριθμό του δωματίου.

n

Φυσικά, μετά από μια τέτοια εμπειρία ύπνου, ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφτεί το κατάστημα Coco-Mat που λειτουργεί μέσα στο ξενοδοχείο και να αγοράσει λευκά είδη ή έπιπλα που τον συγκίνησαν κατά τη διαμονή του. Εν κατακλείδι, ένα μικρό στολιδάκι κομψότητας και natural νοοτροπίας, μια διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας. Πέλλης 6, Κηφισιά, 210 8018.127, nafsika.coco-mat-hotels.comn