Design & Αρχιτεκτονικη

H Aθήνα την Άνοιξη

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Mετά από ένα δύσκολο χειμώνα και πριν το μακρύ καυτό καλοκαίρι η πόλη ζει μέρες ηλιόλουστες, ξαπλώνει στο γρασίδι, ακούει τα πουλάκια να τιτιβίζουν και τα μπουμπούκια ν’ ανθίζουν, αναζητά παλιά και νέα στέκια, αντέχει ακόμα… Η άνοιξη την ομορφαίνει...

Φωτό πάνω: Το Πάρκο Ελευθερίας είναι σταθερό ραντεβού για τους σκεϊτάδες, ανάπαυλα για τους διαβάτες, μαλακό γρασίδι-στρώμα για να πάρεις έναν υπνάκο στα γρήγορα.

 image

Art bar Poems & Crimes. Tο καινούργιο μπαρ ρεστό του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη κρύβει στην πίσω του μεριά ένα μυστικό: την αυλή του με τα δέντρα, το υπερυψωμένο ντεκ με τις όμορφες ντιζάιν καρέκλες, γκράφιτι από τα γύρω κτίρια. Ιδανική για ποτό και μουσική (jazz ή και ρεμπέτικο) τις ανοιξιάτικες μέρες. (Αγ. Ειρήνης 17)


image

Το, ομώνυμο με το πάρκο, café-resto Πάρκο Ελευθερίας έχει πάντα ησυχία, λουλούδια ανθισμένα, το Μουσείο του Ε. Βενιζέλου πίσω του αν θες να χαζέψεις, το πάρκο μπροστά του για ξάπλες.


n

Ήβη, ολοκαίνουργιο καφέ πάνω στη πλατεία Εξαρχείων με natural chic διακόσμηση και τραπεζάκια έξω για τις μεγάλες ανοιξιάτικες μέρες.


n

A for Athens. Στον 6 όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, με θέα στην Ακρόπολη και στον κόσμο της πλατείας Μοναστηρακίου.


n

Γιάντες. Πολύχρωμο και νεανικό, με αυλή καταπράσινη, ένα εστιατόριο που μαζεύει τον κόσμο στα Εξάρχεια. Βαλτετσίου 44


n

Tailor Made. Το καινούργιο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει ωραίους καφέδες και ποτά, και εξαιρετικά πρωτότυπο ντιζάιν.


n

Βυζαντινό Μουσείο. Πανέμορφο, συχνά με ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ίσως το μόνο σημείο στο κέντρο (Βασ. Σοφίας) που μπορεί ο Αθηναίος να πατήσει χώμα.


n

Καφενείο του Εθνικού Κήπου. Πνιγμένο στο πράσινο, με καρεκλίτσες γαλλικής εξοχής, σερβίρει ποτό και φαγητό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.


n

Safka. Κουζίνα και ντιζάιν έξοχου σκανδιναβικού στιλ. Και πράσινος κήπος στο βάθος. Μ. Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός


n

Ζάχαρη & Αλάτι. Νεοκλασικό στην καρδιά των Εξαρχείων, αυλή με πρασινάδες, στο ισόγειο παριζιάνικου στιλ μπιστρό, πάνω ατμόσφαιρα Ν. Ορλεάνης και μουσικές. Βαλτετσίου 47


n

Κληματαριά. Στην πλατεία Θεάτρου από το 1926, νοσταλγικό ταβερνάκι με βαρέλια, αληθινές πρασινάδες και ψεύτικες πεταλούδες.


n

Πεδίο του Άρεως. Ατέλειωτα στρέμματα πρασινάδας και προτομές ηρώων, για να χαζεύεις ώρες στο ανακαινισμένο πρόσφατα από τον Αλέξανδρο Τομπάζη πάρκο.


n

 Cinco. Ολοκαίνουργιο, με εξαιρετικό ντιζάιν και έξοχη ισπανική κουζίνα, τέλεια tapas. Σκουφά 52