Design & Αρχιτεκτονικη

Συμβαίνει τώρα στην πόλη

Διάλεξη του αρχιτέκτονα Γιάννη Βικέλα στο  Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ζωηρό προσωπικό ενδιαφέρον του Γιάννη Βικέλα για τις εξελίξεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και την παρακολούθησή τους κατά την εμφάνισή τους καθώς και η συνακόλουθη προσπάθεια κατανόησής τους στον ιστορικό χρόνο και τόπο είχε ως επακόλουθο μία άμεση βιωματική αντίληψη, όπου η περιπλάνηση κατευθυνόταν από την βιβλιογραφία στα ταξίδια και την οπτική επαφή με τα τεκταινόμενα.

Η προσπάθεια ερμηνείας των αρχιτεκτονικών ρευμάτων μέσα από ένα πλέγμα ερωτημάτων ως προς τη σχέση με προγενέστερα και μελλοντικά αρχιτεκτονικά γεγονότα είναι θέματα όπου θα κινηθεί η διάλεξη. 

Μεταξύ των ζητημάτων που θα εξετασθούν θα είναι και η χρήση του γυαλιού στην αρχιτεκτονική, όπως επίσης και η ανέγερση κτιρίων μεγάλου ύψους. 

Η διάλεξη αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Κύκλος Διαλέξεων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων» του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Info: "Μια προσωπική ματιά στην αρχιτεκτονική από το 1960 έως σήμερα", Παρασκευή 28/01/2011, 19.30,  Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138& Ανδρονίκου, 2103453111.