Πολιτισμος

Οργή Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: «Μηδενικός σεβασμός προς τα αριστουργήματα του Φειδία»

Μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Μενδώνη: Οργή για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Λίνα Μενδώνη: Οργή για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο - Μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την οργή της για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο, μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε δήλωσή της. 

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία» αναφέρει αρχικά η Λίνα Μενδώνη και προσθέτει: «Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως». 

Η επίδειξη μόδας και η συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Η επίδειξη μόδας έρχεται λίγους μήνες μετά τον νέο διάλογο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που θα είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από δήλωση που έκανε ο Έλληνας ομόλογός του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 

Τον Ιανουάριο, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε στον ΑΝΤ1 σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την πορεία των συζητήσεων με την Ελλάδα ότι «οι συζητήσεις για μια συνεταιριστική σχέση για τα (Γλυπτά) του Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδος η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενα μας με κοινό σ’ όλο τον κόσμο και του να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cynzetxop6m9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ