Πολιτισμος

Ανεπιθύμητοι στα Εξάρχεια οι Tiger Lillies - Ματαιώθηκε η συναυλία τους

Μετά από αντιδράσεις συλλογικοτήτων - Ποιους δυσαρεστούν οι απόψεις τους για την Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tiger Lillies: Ακυρώθηκε η συναυλία στα Εξάρχεια - Διάφορες συλλογικότητες διαφωνούν με τις απόψεις τους για την Ουκρανία - Η ανακοίνωση των διοργανωτών.
Ακυρώθηκε προγραμματισμένη συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων © Instagram/The Tiger Lillies

Tiger Lillies: Ακυρώθηκε η συναυλία στα Εξάρχεια - Διάφορες συλλογικότητες διαφωνούν με τις απόψεις τους για την Ουκρανία - Η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Στη ματαίωση της συναυλίας του βρετανικού συγκροτήματος Tiger Lillies στα Εξάρχεια προχώρησαν οι διοργανωτές της, μετά τις έντονες αντιδράσεις ομάδων και ατόμων «που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων, που είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία του γκρουπ, όπως αναφέρεται.

Μάλιστα, η συναυλία – γιορτή ήταν αυτοοργανωμένη και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 21:30, έξω από το εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΩΝ TIGER LILLIES τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ομάδες και άτομα που...

Posted by Εκδόσεις Bibliotheque on Thursday, January 11, 2024

Στους λόγους ακύρωσης της συναυλίας σημαντικό ρόλο φαίνεται να έχουν διαδραματίσει οι αντιδράσεις ομάδων που ενοχλήθηκαν επειδή στο παρελθόν η μπάντα είχε εκφραστεί υπέρ της Ουκρανίας.

Tiger Lillies: Η ανακοίνωση των διοργανωτών

«Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ομάδες και άτομα που συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι στην γειτονιά μας στα Εξάρχεια εκφράζουν τις αρνητικές τους απόψεις κατά της συναυλίας των Tiger Lilies στην πλατεία – ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υποστήριξη τους υπέρ της Ουκρανίας που κατά πολλούς θεωρείται προβληματική όσο αφορά την ιδεολογία του γκρουπ – επειδή στόχος της συγκεκριμένης συναυλίας ήταν να ενώσει και φέρει κοντά και όχι να διχάσει τους ανθρώπους είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη σημερινή συναυλία – λυπούμαστε ειλικρινά για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσαμε σε οποιονδήποτε».

Η απάντηση των Tiger Lillies

«Οι Tiger Lillies σας στέλνουν το δικό τους μήνυμα: «Ανυπομονούσαμε να παίξουμε απόψε στην πλατεία σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους γείτονές μας που θα είναι μάλλον τόσο απογοητευμένοι όσο κι εμείς που η παράσταση δεν μπορεί να προχωρήσει».

Και η τελευταία τους ανάρτηση στο Facebook (σε μετάφραση από τα αγγλικά)

Η φιλανθρωπική συναυλία των Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων στην Αθήνα ακυρώθηκε λόγω της υποστήριξης του συγκροτήματος στην Ουκρανία.
Το συγκρότημα προσκλήθηκε να παίξει στην πλατεία Εξαρχείων για να στηρίξει την τοπική κοινότητα. Η σύντομη περιγραφή περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σταθμού του μετρό που οι κάτοικοι δεν επιθυμούν, τον εξευγενισμό και την κατάληψη της πλατείας από 4 τύπους αστυνομικών που φυλάνε τον φράχτη γύρω από το μελλοντικό εργοτάξιο 24 ώρες το 24ωρο.
Η συναυλία ακυρώθηκε χθες λόγω "αρνητικής ανταπόκρισης από άτομα και ομάδες" που δεν τους αρέσει το γεγονός ότι το συγκρότημα υποστηρίζει την Ουκρανία, κάτι που πολλοί άνθρωποι "βρίσκουν προβληματικό" Τα Εξάρχεια είναι μια γειτονιά με αριστερόστροφα σκεπτόμενους ανθρώπους. Ιστορικά, είναι μια γειτονιά της ελευθερίας, της εξέγερσης των πολιτών, της αντίστασης. Δυστυχώς, είναι επίσης γεμάτη από την εξιδανίκευση του κομμουνισμού και, με το πρόσχημα της καταπολέμησης του φασισμού, γεννά τον φασισμό.

Όταν πήγα για ένα ποτό πριν από μερικά χρόνια, συνάντησα ανθρώπους που συστήθηκαν ως: Πάνος - κομμουνιστής σταλινικός, Κώστας - κομμουνιστής λενινιστής, και υπήρχε επίσης ένας κομμουνιστής τροτσκιστής.
Οι ριζοσπαστικοί αριστεροί κύκλοι στα Εξάρχεια λογοκρίνουν και στερούν τη φωνή όχι μόνο στους καλλιτέχνες, αλλά και στους ντόπιους, και το πιο λυπηρό είναι ότι όλο και περισσότερο λέγεται ότι είναι περισσότερο φασίστες από φασίστες. Η συναυλία, η οποία υποτίθεται ότι θα ένωνε, αποκάλυψε τις διαιρέσεις εντός της περιοχής. Είναι κρίμα για την πλατεία Εξαρχείων, είναι κρίμα για τους κατοίκους, αλλά προφανώς αυτή είναι η μοίρα τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ