Πολιτισμος

Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park Τρικάλων

Έργα τέχνης από σπασμένους κορμούς δέντρων κοσμούν τον καταπράσινο χώρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park των Τρικάλων

Ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Τρικάλων Γιώργος Ζιώγας μιλά στην ATHENS VOICE για το Forest Park Τρικάλων και την ιδέα των ξύλινων γλυπτών

Μια πρωτότυπη ιδέα υλοποιείται τον τελευταίο καιρό στο καταπράσινο Forest Park στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την δημιουργία εντυπωσιακών ξύλινων γλυπτών από κορμούς δέντρων οι οποίοι καταστράφηκαν σε παλαιότερη κακοκαιρία. Οι βόλτες στο ξεχωριστό αυτό χώρο αποκτούν ένα ακόμα ιδιαίτερο νόημα αφού εκτός από την φυσική ομορφιά κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και ιδιαίτερα έργα τέχνης γεμάτα έμπνευση και φαντασία.

Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park των Τρικάλων
Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park των Τρικάλων

Πρόκειται για γλυπτά που δημιούργησε με πολύ μεράκι, και αγάπη ο υπάλληλος του κήπου κ. Κωνσταντίνος  Βότσιος, μέσα στο Forest Park, σε έναν χώρο αναψυχής και χαλάρωσης  που δίνει τη δυνατότητα  σε πολλούς να απολαύσουν το καταπράσινο περιβάλλον. Μάλιστα  οι επισκέπτες εκφράζουν τον θαυμασμό τους, μόλις αντικρύσουν τα ξυλόγλυπτα, τα οποία εναρμονίζονται απόλυτα με την φύση αφού αναπαριστούν πανέμορφα ζώα και πουλιά.

Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park των Τρικάλων
Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park των Τρικάλων

Ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Τρικάλων κ.Γιώργος Ζιώγας αναφερόμενος στο Forest Park και στην ιδέα των ξύλινων γλυπτών τόνισε στην ATHENS VOICE: «Το νέο Forest  Park είναι ο πρώην ζωολογικός κήπος που σταδιακά η Αστική Ανάπτυξη ανέλαβε να τον μετατρέψει σε πάρκο τοπικής Πανίδας και Χλωρίδας. Στόχος μας είναι να αποτελεί όχι μόνο έναν χώρο αναψυχής αλλά έναν χώρο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα υλοποιώντας διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Η ιδέα των ξύλινων γλυπτών σε κορμούς δέντρων μου ήρθε όταν πριν ένα χρόνο περίπου μετά από μια θεομηνία αντικρίσαμε στο πάρκο σπασμένους κορμούς δέντρων αποτέλεσμα θυελλωδών ανέμων. Έτσι αξιοποιήσαμε τους σπασμένους κορμούς δίνοντας μια άλλη προοπτική και έναν άλλον χαρακτήρα στο πάρκο μας. Αποτελούν σημείο αναφοράς πλέον κυρίως για τα μικρά παιδιά και όχι μόνο. Την υλοποίηση της ιδέας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Βότσιος, υπάλληλος της Αστικής Ανάπτυξης, ο οποίος έχει διδαχθεί την τέχνη της ξυλογλυπτικής. Μέχρι και σήμερα στον χώρο υπάρχουν γλυπτά παπαγάλου, μπούφου, τρυποκάριδου και χελώνας ενώ σύντομα θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση τριών νέων γλυπτών». Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Βότσιος, ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε αυτά τα ξεχωριστά ξυλόγλυπτα μιλώντας στην ΑTHENS VOICE για την υλοποίηση της ιδέας, σημείωσε: «Το περιβάλλον εργασίας , οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την Διοίκηση και  τους συναδέλφους μου  είναι αυτά που με εμπνέουν για να δώσω ζωή και μορφή σε ένα κομμάτι ξύλου που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε σίγουρα σε καυσόξυλα. Νιώθω ότι βάζω και εγώ το λιθαράκι μου για την εξέλιξη του Δήμου Τρικκαίων και αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο».

Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park των Τρικάλων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ