Πολιτισμος

Αγγέλων Βήμα: δωρεάν σεμινάρια τέχνης

Δύο σεμινάρια για να μάθουμε τι βλέπουμε όταν κοιτάζουμε ένα έργο τέχνης και να εξερευνήσουμε τα φωνητικά μέσα και τη χορωδιακή ερμηνεία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεμινάριο μουσικής στο Αγγέλων Βήμα

Αγγέλων Βήμα: δωρεάν σεμινάρια τέχνης για τα εικαστικά και τη μουσική

Για ακόμα μία χρονιά ο δραστήριος χώρος πολιτισμού Αγγέλων Βήμα προσφέρει στους φίλους του δωρεάν σεμινάρια τέχνης, για τα εικαστικά και τη μουσική, στη βάση του στην Ομόνοια (Σατωβριάνδου 36).

Σεμινάριο τέχνης με την Όλγα Ζιρώ στο Αγγέλων Βήμα

Από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου 2023, κάθε Πέμπτη (στις 18:00-19:30) η εικαστικός και εκπαιδευτικός Όλγα Ζιρώ εισηγείται τις παρουσιάσεις του κύκλου «Τι βλέπουμε όταν κοιτάζουμε ένα έργο τέχνης; Εξωτερική και Εσωτερική όραση». Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να μαθαίνουμε να «διαβάζουμε» τα έργα τέχνης. Να Αναγνωρίζουμε τα μηνύματα όχι μόνο στην τέχνη αλλά και στις εικόνες του σύγχρονου κόσμου. Να Επιχειρηματολογούμε για την τέχνη μέσα από  την κριτική μας σκέψη. Να Συνειδητοποιούμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις μας. Να διαμορφώνουμε βιωματικά τη δική μας εκτίμηση για τα έργα και τις έννοιες της τέχνης. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν έως 25 άτομα.

Το δωρεάν σεμινάριο του Αγγέλων Βήμα μας βοηθά να «διαβάζουμε» τα έργα τέχνης

Αγγέλων Βήμα: Βιωματικό μουσικό σεμινάριο για το «Ρεμπέτικο» με την Υβόνη Σιέμου

Απευθύνεται σε άτομα από 15 ετών και άνω που επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα φωνητικό σύνολο και εισηγήτρια είναι η πιανίστα, ενορχηστρώτρια και εκπαιδευτικός Υβόνη Σιέμου. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξερεύνηση των φωνητικών μέσων, της χορωδιακής ερμηνείας και της ομαδικότητας, μέσα από μία μελωδική και ρυθμική προσέγγιση στη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη. Η μουσική δράση θα ολοκληρώσει τον κύκλο της με μία ανοιχτή παράσταση (στις 22 Δεκεμβρίου στις 18:00) στην οποία η συμμετοχή είναι αναγκαία. Δεν χρειάζεται να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στην ανάγνωση παρτιτούρας ή στο τραγούδι. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 16 άτομα. Το σεμινάριο θα «τρέχει» κάθε Τρίτη (στις 18:00-19:30), από 7 Νοεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2023.

INFO:
Δηλώσεις συμμετοχής στο email: info@aggelonvima.gr μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητος. Στην δήλωση συμμετοχής πρέπει να περιληφθούν: ονοματεπώνυμο, αριθμός τηλεφώνου, e-mail, το σεμινάριο επιλογής. Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και στα δύο σεμινάρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ