Πολιτισμος

Το ARKOPOLIS αποκτά μια νέα ζωή και αποχαιρετά τους TimeCircus

Η επίσημη παράδοση στην πόλη της Ελευσίνας με μία γιορτή που τα έχει όλα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ARKOPOLIS αποκτά μια νέα ζωή και αποχαιρετά τους TimeCircus

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποχαιρετά τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus με μία τριήμερη γιορτή

Από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στήνει μια τριήμερη γιορτή για να αποχαιρετήσει τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus που επιστρέφει στην Αμβέρσα μετά από έξι μήνες και να παραδώσει – και επίσημα πλέον – το ARKOPOLIS, την κιβωτό αιώνιας νεότητας, αυτό τον μοναδικό χώρο πολιτισμού στους νέους και στους κατοίκους της Ελευσίνας.

Το ARKOPOLIS αποκτά μια νέα ζωή και αποχαιρετά τους TimeCircus

Οι TimeCircus ξεκίνησαν από το Βέλγιο τον Μάιο του 2022 και διέσχισαν 3.000 χιλιόμετρα έως την Ελευσίνα, στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή της ιστορίας της πόλης. Εδώ, οραματίστηκαν και δημιούργησαν το ARKOPOLIS, έναν τόπο συνάντησης, συνεργασίας, συμπερίληψης, ελεύθερης δημιουργίας που αποτελείται από πρωτότυπες αρχιτεκτονικές κατασκευές, το Ark, τη Σφαίρα αλλά και το πρόσφατα ολοκληρωμένο Skate Park που δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Έναν χώρο δυναμικό που εξελίσσεται διαρκώς, φέρνει τους νέους κάθε ηλικίας πιο κοντά, έναν χώρο που αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός δεν είναι αγαθό για λίγους αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ελευσίνας.

Μυστήριο 99 The Ark: Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποχαιρετά τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus 

Οι εμπνευστές του ARKOPOLIS επιστρέφουν στη βάση τους αφήνοντας το δημιούργημά τους να αποκτήσει τη δική του ζωή αλλά πριν απ’ αυτό αποχαιρετούν την πόλη και τους κατοίκους της με μια τριήμερη γιορτή που τα έχει όλα: φαγητό, μουσική, προβολές, dj sets, πάρτι, pop-up events, χαρές, συγκινήσεις και πολλές εκπλήξεις.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής (29 Σεπτεμβρίου) και περιλαμβάνει pancakes για μικρούς και μεγάλους, φυτέματα στον κήπο, προβολές, την αξέχαστη εμπειρία του Globo Swing, ντίσκο πάρτι με rollerblades, δροσερά κοκτέιλ καρπούζι και – φυσικά – τις διάσημες βελγικές τηγανιτές πατάτες για όλους!

Το ARKOPOLIS αποκτά μια νέα ζωή και αποχαιρετά τους TimeCircus

Σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παράδοση του ARKOPOLIS στην πόλη της Ελευσίνας με τις ευλογίες των Αρχιερέων της Έμπνευσης και παρουσία εκπροσώπων της πόλης Genk όπου πρωτοδημιουργήθηκε το ΑRK. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ Greek Animal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και ακόμα δύο ταινιών μικρού μήκους που αφορούν στη φιλοζωική δράση των TimeCircus, ενώ, το βράδυ, θρυλικοί djs από την Ελευσίνα και την Αμβέρσα βάζουν φωτιά στο dancefloor σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Το ARKOPOLIS αποκτά μια νέα ζωή και αποχαιρετά τους TimeCircus

Όσοι βρεθούν την τρίτη και τελευταία μέρα των εορτασμών, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στο ARKOPOLIS, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του κρίκετ και να γευτούν παραδοσιακά πιάτα από την Πακιστανική κοινότητα της περιοχής, ενώ το βράδυ η Αλβανική κοινότητα θα στρώσει το μεγαλύτερο τραπέζι της Ελευσίνας για το τελευταίο δείπνο των TimeCircus.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ