- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ARKOPOLIS αποκτά μια νέα ζωή και αποχαιρετά τους TimeCircus
Η επίσημη παράδοση στην πόλη της Ελευσίνας με μία γιορτή που τα έχει όλα
Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποχαιρετά τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus με μία τριήμερη γιορτή
Από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στήνει μια τριήμερη γιορτή για να αποχαιρετήσει τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus που επιστρέφει στην Αμβέρσα μετά από έξι μήνες και να παραδώσει – και επίσημα πλέον – το ARKOPOLIS, την κιβωτό αιώνιας νεότητας, αυτό τον μοναδικό χώρο πολιτισμού στους νέους και στους κατοίκους της Ελευσίνας.
Οι TimeCircus ξεκίνησαν από το Βέλγιο τον Μάιο του 2022 και διέσχισαν 3.000 χιλιόμετρα έως την Ελευσίνα, στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή της ιστορίας της πόλης. Εδώ, οραματίστηκαν και δημιούργησαν το ARKOPOLIS, έναν τόπο συνάντησης, συνεργασίας, συμπερίληψης, ελεύθερης δημιουργίας που αποτελείται από πρωτότυπες αρχιτεκτονικές κατασκευές, το Ark, τη Σφαίρα αλλά και το πρόσφατα ολοκληρωμένο Skate Park που δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Έναν χώρο δυναμικό που εξελίσσεται διαρκώς, φέρνει τους νέους κάθε ηλικίας πιο κοντά, έναν χώρο που αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός δεν είναι αγαθό για λίγους αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ελευσίνας.
Μυστήριο 99 The Ark: Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποχαιρετά τη βελγική κολλεκτίβα των TimeCircus
Οι εμπνευστές του ARKOPOLIS επιστρέφουν στη βάση τους αφήνοντας το δημιούργημά τους να αποκτήσει τη δική του ζωή αλλά πριν απ’ αυτό αποχαιρετούν την πόλη και τους κατοίκους της με μια τριήμερη γιορτή που τα έχει όλα: φαγητό, μουσική, προβολές, dj sets, πάρτι, pop-up events, χαρές, συγκινήσεις και πολλές εκπλήξεις.
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής (29 Σεπτεμβρίου) και περιλαμβάνει pancakes για μικρούς και μεγάλους, φυτέματα στον κήπο, προβολές, την αξέχαστη εμπειρία του Globo Swing, ντίσκο πάρτι με rollerblades, δροσερά κοκτέιλ καρπούζι και – φυσικά – τις διάσημες βελγικές τηγανιτές πατάτες για όλους!
Σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παράδοση του ARKOPOLIS στην πόλη της Ελευσίνας με τις ευλογίες των Αρχιερέων της Έμπνευσης και παρουσία εκπροσώπων της πόλης Genk όπου πρωτοδημιουργήθηκε το ΑRK. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ Greek Animal Rescue του Μενέλαου Καραμαγγιώλη και ακόμα δύο ταινιών μικρού μήκους που αφορούν στη φιλοζωική δράση των TimeCircus, ενώ, το βράδυ, θρυλικοί djs από την Ελευσίνα και την Αμβέρσα βάζουν φωτιά στο dancefloor σε ένα ξέφρενο πάρτι.
Όσοι βρεθούν την τρίτη και τελευταία μέρα των εορτασμών, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στο ARKOPOLIS, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του κρίκετ και να γευτούν παραδοσιακά πιάτα από την Πακιστανική κοινότητα της περιοχής, ενώ το βράδυ η Αλβανική κοινότητα θα στρώσει το μεγαλύτερο τραπέζι της Ελευσίνας για το τελευταίο δείπνο των TimeCircus.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας την Τετάρτη 23 Ιουλίου
Από τα καλοκαίρια της μικρής Τζάκι Μπουβιέ μέχρι τον Τομ Φορντ
Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 3 Οκτωβρίου, δείτε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων
Διαρκεί μέχρι τις 26 Ιουλίου - Πού παρουσιάζονται τα έργα
Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού για την πρόωρη απώλεια του σπουδαίου συγγραφέα
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Το μικρό αυτό ειδώλιο αποτυπώνει τη μετάβαση της νεολιθικής τέχνης από τη φυσιοκρατική απεικόνιση σε έντονα αφαιρετικές μορφές.
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
«Η ιστορία γραφόταν μπροστά στα μάτια μου και ήξερα ότι έπρεπε να τη φωτογραφίσω»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Από την Επίδαυρο μέχρι τη Χαλκιδική και από τη Σύρο μέχρι τα Χανιά, όλες οι διοργανώσεις για το 2026
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Πρόκειται για χαρακτηρισμένο νεότερο μνημείο που αποτυπώνει - μαζί με άλλα κτίρια - την παλαιά εικόνα της οδού Σταδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.