Πολιτισμος

Μουσείο στο Λονδίνο «παντρεύει» το AI με την τέχνη - Οι επισκέπτες θα ανέβουν στην πρώτη θεατρική σκηνή του Σαίξπηρ

Εκεί που έπαιζε ως ηθοποιός και που μπορεί να ανέβασε τις πρώτες παραστάσεις των έργων του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Ερρίκος ο Ε'»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαίξπηρ
© Bompas & Parr

Σαίξπηρ: Μουσείο στο Λονδίνο με AI επιτρέπει στους επισκέπτες να ανέβουν στην πρώτη θεατρική σκηνή του - Εκεί που έπαιζε ως ηθοποιός και που μπορεί να ανέβασε τις πρώτες παραστάσεις των έργων του

Καλλιτεχνική εγκατάσταση σε Μουσείο στο Λονδίνο που χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) θα επιτρέψει στους λάτρεις του θεάτρου να περπατήσουν στην ελισαβετιανή σκηνή όπου ο Σαίξπηρ έπαιζε ως ηθοποιός και που μπορεί να ανέβασε τις πρώτες παραστάσεις των έργων του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Ερρίκος ο Ε'».

Το Μουσείο του Σαίξπηρ πρόκειται να εγκαινιαστεί την άνοιξη του 2024 στην ίδια τοποθεσία που βρισκόταν το Curtain Playhouse, ένα από τα παλαιότερα θέατρα του Λονδίνου. Ο θεατρικός οίκος στο Σόρντιτς ήταν ένα κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο την εποχή του Σαίξπηρ, που φιλοξενούσε ποικίλες δραστηριότητες, από παιχνίδια μέχρι αγώνες ξιφασκίας.

Σε αρχαιολογική ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2011 και 2016 αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια του θεάτρου και όταν ανοίξουν οι πύλες του Μουσείου Σαίξπηρ θα είναι πλέον προσβάσιμα στο κοινό για πρώτη φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στους μελετητές και το κοινό να μάθουν περισσότερα για την τοποθεσία και την ιστορία του.

Το Μουσείο του Σαίξπηρ εστιάζει στην κουλτούρα του Λονδίνου του 16ου αιώνα και στη ζωή και τις πηγές έμπνευσης του διάσημου θεατρικού συγγραφέα.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σχεδιάστηκε από το δημιουργικό στούντιο Bompas & Parr σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαιολογίας του Λονδίνου (MOLA) και τον οργανισμό Historic England (Ιστορική Αγγλία).

Το μουσείο θα αφηγείται ξανά τη ζωή του Σαίξπηρ μέσα από «δυναμικές εμπειρίες, καινοτόμα θεατρική τεχνολογία και αρχαιολογικές ανακαλύψεις» αναφέρουν οι επιμελητές, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian».

Με πρωτότυπα αντικείμενα και πολυαισθητηριακές εμπειρίες οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να βαδίσουν στη σκηνή όπου ο Σαίξπηρ παρουσίαζε τα έργα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ