Πολιτισμος

«Ανοιχτά Πανιά 2022»: Ένα φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στα Χανιά

Αναστοχασμός του παρελθόντος, συνομιλία με το παρόν και σχεδιασμός το μέλλοντος, μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χανιά

«Ανοιχτά Πανιά 2022»: Καλλιτεχνικό φεστιβάλ με 15 πολιτιστικές δράσεις στον δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. από Αύγουστο έως Δεκέμβριο

Με «Ανοιχτά Πανιά» έρχονται στα φιλόξενα Χανιά δεκάδες πολιτιστικές δράσεις, που έχουν επιμεληθεί εκατοντάδες καλλιτέχνες σε ολόκληρη την χώρα. Από τον Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2022, τα Χανιά θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. 

Το φεστιβάλ «Ανοιχτά Πανιά 2022» θα δώσει χρώμα σε δεκάδες ιδιαίτερους χώρους της πόλης, που μεταξύ άλλων σε θέατρα, κήπους, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και πλατείες. 

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές. Επιδίωξη είναι ο αναστοχασμός του παρελθόντος, η συνομιλία με το παρόν και ο σχεδιασμός το μέλλοντος, μέσα από ποικίλες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Η σύλληψη της ιδέας της δράσης «Ανοιχτά Πανιά» έγινε το 2021 σε μια περίοδο “εγκλεισμού” και με την πρώτη ανακοίνωση συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 200 αιτήσεις πανελλαδικά. Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ