Πολιτισμος

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα - Οι εκδηλώσεις

Το αναλυτικό πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας
Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας © EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα.

Στις 23 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 17:00, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοιχτό προς όλους

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου ανοίγουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα των οποίων διοργανώνεται και η φετινή Ολυμπιακή Ημέρα στην χώρα μας.

Ξεχωριστές δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τους Ολυμπιονίκες Νέρι Νιαγκουάρα και Νίκο Κακλαμανάκη, που θα μοιραστούν με παιδιά και ενήλικες, εμπειρίες αγώνων που έγιναν μαθήματα ζωής.

Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα και οι πυλώνες της

Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα ξεκίνησε να εορτάζεται στις 23 Ιουνίου 1948, στην επέτειο της ημέρας ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο συνέδριο της Σορβόννης. 

Οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας με δράσεις σε όλον τον κόσμο υπό την αιγίδα των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, προβάλλουν ένα μήνυμα συμμετοχής όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Φέτος ένας νέος πυλώνας εντάσσεται στην Ολυμπιακή Ημέρα και έχει στον πυρήνα του το μήνυμα «Together for a better world - Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο». Περιλαμβάνει θεματικές όπως η βιωσιμότητα, η συμπερίληψη, η αλληλεγγύη και η ειρήνη, με στόχο να φέρει κοντά τους ανθρώπους για  να συμβάλουν όλοι μαζί σε έναν καλύτερο κόσμο μέσω του αθλητισμού. Κάθε χρόνο, η Ολυμπιακή Ημέρα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θέμα που γίνεται το κοινό παγκόσμιο νήμα. Η θεματική της Ολυμπιακής Ημέρας για το 2022 εστιάζει στην ειρήνη. Το σύνθημα #MoveForPeace ή Μαζί για την Ειρήνη, είναι μια πρόσκληση προς όλους να δείξουν μέσω της  σύσσωμης υποστήριξης τους  προς έναν ειρηνικό κόσμο.  

Διάρκεια εκδήλωσης: 10:00 – 17:00
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
10:00 Προσέλευση
10:15 - 11:00  Χαιρετισμός εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
10:20 - 12:00 Συνάντηση και γνωριμία με την Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Νέρι Νιαγκουάρα, στην μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας 
12:00 - 14:00 «Ο αθλητισμός εξυψώνει, δεν ταπεινώνει…» Ομιλία του Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, για τα παιδιά 
14:00 - 15:00 Περιήγηση στην μόνιμη έκθεση 
15:00 - 17:00 «Ταξιδεύοντας στη θύελλα» Ομιλία του Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Νίκου Κακλαμανάκη, για ενήλικες .

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη. Απαιτείται κράτηση θέσης. 
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: Τ. 2106885560
Για περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο επισκεφτείτε: https://athensolympicmuseum.org.

olympiaki-imera-olympiako-mouseio.jpg


Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

  • Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.
  • Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A.. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν.
  • Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχετικά με τη Lamda Development

  • Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων.
  • Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες σε Φλοίσβο και Ελληνικό.
  • Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 8 δισ. ευρ΄. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.

www.lamdadev.com
www.theellinikon.com.gr/

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ