Πολιτισμος

Οι «Αισθηματίες» πάνε Λονδίνο

Η νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο Raindance Film Festival

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετά τη παγκόσμια πρεμιέρα της, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας, η ταινία «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη θα συμμετάσχει στο διάσημο Raindance Film Festival του Λονδίνου.

Το φεστιβάλ,  που στηρίζει το ανεξάρτητο σινεμά, φέτος διεξάγεται από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου στο Picadilly Circus του Λονδίνου. Πρόκειται να διαγωνιστούν 100 ταινίες μεγάλου μήκους και περισσότερες από 150 μικρού μήκους ανεξάρτητες ταινίες από όλον τον κόσμο. Η ταινία προβάλεται στο διαγωνιστικό τμήμα.

image

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Νίκου Τριανταφυλλίδη μετά το «Ράδιο Μόσχα» και το «Μαύρο Γάλα», που αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα αστού, με το παρατσούκλι «ο Δάσκαλος», ο οποίος ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του. Στην πραγματικότητα θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Για την εκτέλεση των εργασιών του συνεργάζεται με τον Ερμή και το Γιάννη. Όταν οι δυο νεαροί ερωτευθούν, τα πράγματα θα αλλάξουν τροπή. Οι «Αισθηματίες»  θα προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή από την ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: