Πολιτισμος

ΕΑΚ: Παραιτήθηκε ο Ζουμπουλάκης μετά τη διαγραφή Δανίκα

Η ανάρτησή του στο FaceBook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Ζουμπουλάκης
Ο Γιάννης Ζουμπουλάκης © YouTube

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Ζουμπουλάκης από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μετά την απόφαση της διαγραφής του Δημήτρη Δανίκα.

Με μία ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο δημοσιογράφος και κριτικός Γιάννης Ζουμπουλάκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μετά την απόφαση της διαγραφής του Δημήτρη Δανίκα.

Η ανάρτηση του Γιάννη Ζουμπουλάκη:

«Η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου περί διαγραφής του συναδέλφου δημοσιογράφου Δημήτρη Δανίκα από μέλος της, δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, ως προς τον τρόπο και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη διαγραφή για τους οποίους μπορείτε να πληροφορηθείτε από αλλού, όσοι δεν γνωρίζετε ήδη.

Με το να βρίσκομαι στην ίδια ένωση που πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να συμφωνώ, πολύ απλά και πολύ σταράτα, με κάνει να μην νιώθω καλά με την συνείδησή μου.

Συνεπώς, παρότι είμαι μέλος της ΕΑΚ από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής της, δεν μπορώ να παραμείνω υπό αυτές τις συνθήκες, οι οποίες παρεμπιπτόντως, δημιουργούν κακό προηγούμενο. Οπότε παραιτήθηκα.

Η ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ελευθερία του λόγου είναι πολύτιμη και κάθε είδους «τιμωρία» της είναι αντίθετη προς τα πιστεύω μου

Στη φωτογραφία το εξώφυλλο του μυθιστορήματος Fahrenheit 451 του Ρέι Μπράντμπερι και ο νοών νοείτω.

Καληνύχτα».

 

 

Να θυμίσουμε πως με αφορμή το άρθρο του Δημήτρη Δανίκα «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ» (Πρώτο Θέμα, 24/12/2021) για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου συνεδρίασε και αποφάσισε την διαγραφή του από τον κατάλογο των μελών. 

Η Επιτροπή αναφέρθηκε  στο ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, επισημαίνοντας ότι «όταν ο λόγος κρίνεται συκοφαντικός, προσβλητικός, επικίνδυνος, αν ακολουθεί τη ρητορική του μίσους, αυτό πλήττει την αξιοπρέπεια, το κύρος, την κοινή ασφάλεια και τότε τα όρια είναι απαραίτητα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ