Πολιτισμος

Το Escape Room στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο - Πού βρίσκεται

Η συνεργασία ανάμεσα στην πρεβεία των ΗΠΑ και τη ΜΚΟ SciCo

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το διαδραστικό Escape Room «USA-Greece: 200 Years of Innovation» στην Αθήνα με δωρεάν είσοδο για το κοινό
Το διαδραστικό Escape Room «USA-Greece: 200 Years of Innovation» στην Αθήνα με δωρεάν είσοδο για το κοινό

Διαδραστικό escape room στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο για τα 200 χρόνια της κοινής επιστημονικής ιστορίας Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Τα 200 χρόνια επιστημονικής συνεργασίας ΗΠΑ και Ελλάδας σε ένα διαδραστικό «Escape Room» στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo (Science Communication) εγκαινιάζουν τη δράση «USA-Greece: 200 Years of Innovation», ένα διαδραστικό Escape Room, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την κοινή επιστημονική ιστορία των δύο χωρών και τελικά να «αποδράσουν», χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους.

Έχεις το κλειδί για να ξεκλειδώσεις 200 χρόνια της κοινής επιστημονικής ιστορίας Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας; Μπορείς να λύσεις τον γρίφο σπουδαίων επιστημονικών ανακαλύψεων της ιστορίας; Γνωρίζεις τους επιστήμονες που καθόρισαν την πορεία των τελευταίων 200 ετών και που θα σε βοηθήσουν να αποδράσεις από το δωμάτιο;

Το Escape Room φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει μερικές από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις του κοινού ταξιδιού της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιστορία.

Οι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν μέσα από 4 διαφορετικά δωμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, μέσα από γρίφους και παζλ. Και οι τέσσερις αίθουσες αναδεικνύουν τις αξιοσημείωτες καινοτομίες που προέκυψαν από την ελληνοαμερικανική συνεργασία τα τελευταία 200 χρόνια, εστιάζοντας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες από διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας

Το διαδραστικό Escape Room «USA-Greece: 200 Years of Innovation» στην Αθήνα έχει τέσσερα δωμάτια

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο των δράσεων: «ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας», για την υποστήριξη των εορτασμών των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση. Η δράση «USA-Greece: 200 Years of Innovation» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Διαδραστικό «Escape Room» για τα 200 χρόνια επιστημονικής συνεργασίας ΗΠΑ και Ελλάδα - Βασικά tips

Πού:  Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144
Πότε: Από Παρασκευή 19 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα- Παρασκευή από 10:00 έως 13:00 (επισκέψεις σχολείων) και από 17:00 έως 20:00 (για το κοινό) και Σάββατο-Κυριακή από τις 12:00 έως τις 18:00.

Μέσα από το διαδραστικό Escape Room «USA-Greece: 200 Years of Innovation» στην Αθήνα, οι παίκτες μπορούν να τεστάρουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους

Για την είσοδο στον χώρο οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή το πιστοποιητικό νόσησής τους από τον COVID-19 (έως 6 μήνες). Αν δε διαθέτουν κάτι από τα παραπάνω θα πρέπει να επιδείξουν τη σχετική βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τεστ ανίχνευσης της νόσου Covid-19 (PCR test ή rapid test) , στο οποίο έχουν υποβληθεί τις τελευταίες 48 ώρες. Οι μαθητές κάτω των 12 ετών θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό self-test.

Η είσοδος στο Escape Room «USA-Greece: 200 Years of Innovation» είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες: info@scico.gr.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ