Πολιτισμος

Αναβάλλονται οι παραστάσεις στην Επίδαυρο λόγω πυρκαγιών

Παγώνει και το πρόγραμμα «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου © UNSPLASH
To αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου © UNSPLASH

Λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας των πυρκαγιών ακυρώνονται οι παραστάσεις του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο.

Νωρίς το πρωί, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού ζήτησε την ακύρωση των παραστάσεων του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο, λόγω των πυρκαγιών που δοκιμάζουν ολόκληρη τη χώρα. Ο  Νικόλας Γιατρομανωλάκης ενημέρωσε προφορικά το Ελληνικό Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε και γραπτή επιστολή. 

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την ακύρωση παραστάσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»,  σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Φωτιές: Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Επίδαυρος

  • «Ελένη» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου / 6 Αυγούστου 
  • «Ο Ευριπίδης του Ευριπίδη» από τον Ευριπίδη Λασκαρίδη στη Μικρή Επίδαυρο / 6 Αυγούστου 

«Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

  • «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
  • «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη
  • «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνεται Πολυδένδρι και Καπανδρίτι

Η φωτιά στην Αττική που αναζωπηρώθηκε χθες το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτα και είναι πλέον μέσα στις Αφίδνες όπου καίγεται αυτή την ώρα ένα εργοστάσιο. Τεράστια αναζωπύρωση υπάρχει αυτή την ώρα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στις 11:05 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με γραπτό μήνυμα 112 κάλεσε τους κατοίκους στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι να εκκενώσουν την περιοχή.

Το sms ανέφερε: «Αν βρίσκετε στο Πολυδένδρι ή το Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά».

112-minima-kapandriti.jpg

Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Την ίδια στιγμή στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αναζωπυρώθηκε η φωτιά με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν πολίτες που πήγαν να ελέγξουν τις περιουσίες τους καθώς και δημοσιογράφους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ