Πολιτισμος

Η ταινία «Θέλμα και Λουίζ» γιορτάζει την 30η της επέτειο

Το reunion μιας ξεχωριστής φιλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σούζαν Σάραντον και η Γκρέις Ντέιβις στην ταινία «Θέλμα και Λουίζ»©Facebook
H ταινία «Θέλμα και Λουίζ» γιορτάζει με ειδική εκδήλωση την 30η της επέτειο©Facebook

Στην Αμερική η ταινία «Θέλμα και Λουίζ» γιορτάζει με ειδική εκδήλωση την 30η της επέτειο.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που προβλήθηκε πρώτη φορά η ταινία «Θέλμα και Λουίζ» και οι κάτοικοι του Λος Άντζελες θα έχουν την ευκαιρία να τη γιορτάζουν με μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Αρχικά, οι δύο πρωταγωνίστριες της ταινίας Σούζαν Σάραντον και Τζίνα Ντέιβις θα ανοίξουν τη βραδιά, συζητώντας για την εμβληματική ταινία της Ridley Scott που έκανε αίσθηση τη δεκαετία των ‘90s. 

Στη συνέχεια, αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα, οι παρευρισκόμενοι θα ξαναδούν την ταινία μαζί με τις δύο πρωταγωνίστριες στο Drive-In κινηματογράφο του Λος Άντζελες, «Cinespia». Ακόμα κι αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε μέχρι εκεί στις 18 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, μην το κάνετε -τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.  

«Είναι τόσο περίεργο. Δεν νιώθω πως γυρίσαμε την ταινία χθες, αλλά σίγουρα δεν νιώθω και ότι έχουν περάσει 30 χρόνια» δήλωσε η Τζίνα Ντέιβις. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είμαι ακόμα κολλημένη στα 30 μου. Νομίζω ότι είμαι 35 χρονών».

«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την ταινία σε εξωτερικό χώρο» συμπλήρωσε η Σούζαν Σάραντον. Και συμπλήρωσε: «Την είχαμε ξαναδεί πριν χρόνια στις Κάννες».

Στην συγκεκριμένη ταινία είχε εμφανιστεί και ο τότε πιτσιρικάς Μπραντ Πιτ, ο οποίος είχε κλέψει τις εντυπώσεις. 

 

 

«Θέλμα και Λουίζ» - Η ταινία που προκάλεσε αίσθηση και οι υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ

Η κυκλοφορία της ταινίας είχε άμεσο αντίκτυπο στην ποπ κουλτούρα. Υποψήφια για έξι Όσκαρ, άφησε ιστορία ενώ η τελευταία σκηνή, με τις δύο πρωταγωνίστριες να οδηγούν στον γκρεμό, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κινηματογράφο.

Κανονικά θα έπρεπε να βγάλουμε ειδοποίηση για spoiler, αλλά πώς γίνεται να καταστρέψουμε το τέλος μιας ταινίας που γυρίστηκε 30 χρόνια πριν;). 

 


H Σούζαν Σάραντον, δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι η ταινία «Θέλμα και Λουίζ» θα είχε τέτοιο αντίκτυπο. «Εκείνη την εποχή, ήταν επαναστατικό να έχουμε δύο γυναίκες σε μια ταινία που δεν ήταν εχθροί και διασκέδαζαν μαζί στην οθόνη» λέει χαρακτηριστικά. Και καταλήγει: «Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα -σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές λαμπρές γυναίκες ηθοποιούς που κάνουν ταινίες στις οποίες οι γυναίκες δεν είναι αντίπαλες μεταξύ τους και έχουν τη δύναμη να καθορίσουν τη μοίρα τους».

Thelma and Louise - Original Trailer | MGM

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ