Πολιτισμος

Copi: Σεξουαλική επανάσταση στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Στο πλαίσιο του Μήνα Υπερηφάνειας LGBTQI+

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αφίσα του Γαλλικού Ινστιτούτου για την εκδήλωση «Copi, Η σεξουαλική επανάσταση»©Twitter
Η αφίσα του Γαλλικού Ινστιτούτου για την εκδήλωση «Copi, Η σεξουαλική επανάσταση»©Twitter

Copi: To Γαλλικό Ινστιτούτο συμμετέχει στον Μήνα Υπερηφάνειας LGBTQI+ με μια ιδιαίτερη λογοτεχνική βραδιά, ιδέα της Μαρίας Κατσικαδάκου Cyber

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετέχει στον Μήνα Υπερηφάνειας LGBTQI+ και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άπαρσις διοργανώνει μια ιδιαίτερη λογοτεχνική βραδιά στην ταράτσα της οδού Σίνα.

Μια εκδήλωση που θα βάλει όσους την παρακολουθήσουν στον λογοτεχνικό και εικαστικό κόσμο του Copi, ο οποίος κατοικείται από φανταχτερούς ομοφυλόφιλους και τρανς άτομα όπως ο χαρακτήρας του Libérett στο "Libération".

Όλα αυτά θα συμβούν στις 8 Ιουνίου 2021 στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου στις 20:00 το βράδυ. 

Mια ιδέα της Μαρίας Κατσικαδάκου Cyber

Ο Copi, ένας συγγραφέας και δραματουργός που είναι γνωστός για το ελεύθερο πνεύμα, το χιούμορ και την αβανγκάρντ αισθητική του, δυναμιτίζει το απαγορευμένο και προωθεί την ελευθερία της έκφρασης. Η λογοτεχνία του Copi θα ταξιδέψει το κοινό σε έναν κόσμο χωρίς ταμπού και φυλετικές προκαταλήψεις και θα του μιλήσει για το φύλο, το σεξ, την ελευθερία αλλά και τις επαναστάσεις που οδηγούν στη χειραφέτησή μας. 

Η εκδήλωση ήταν μια ιδέα της Μαρίας Κατσικαδάκου Cyber η οποία θα είναι παρούσα την ξεχωριστή νύχτα της 8ης Ιουνίου στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

Η βραδιά θα ξεκινήσει με μια εισαγωγή από τον Patrick Comoy, Μορφωτικό ακόλουθο, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και θα συνεχιστεί με αναγνώσεις κειμένων από τους ηθοποιούς Αλεξάνδρα Παντελάκη και Νίκο Γιαλελή με διαδοχική μετάφραση. Οι αναγνώσεις κειμένων θα γίνουν στα γαλλικά και ελληνικά.

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προκράτηση, την προηγούμενη μέρα (07 Ιουνίου) μέχρι εξάντλησης των θέσεων εδώ.

 

 

Λίγα λόγια για τον Corpi

Γεννημένος το 1939, στο Μπουένος Άιρες, ο Copi έφτασε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960. Έτοιμος να πολεμήσει, επιλέγει για όπλα του την ζωγραφική, γραφή, υποκριτική… Από το 1964, αφήνει το στίγμα του ως σκιτσογράφος στο “Le Nouvel Observateur” με τον διάσημο χαρακτήρα του, την Καθιστή Γυναίκα. Συγγραφέας και δραματουργός, ο Copi δεν βάζει όρια στην ελευθερία της έκφρασής του, δηλώνει δημόσια και πολιτικά την ομοφυλοφιλία του, σε έργα του όπως το «L’Homosexuel ou la difficulté de s’exprimer» (1971).

Ο Copi βρήκε τη θέση του σε μια νεαρή Γαλλία, που αψήφησε τις απαγορεύσεις, χάρη στη δυναμική που προκάλεσε ο Μάης του 1968. Γίνεται μια δημοφιλής φιγούρα, γνωστή στο ευρύ κοινό, πριν πεθάνει από AIDS το 1987.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ