Πολιτισμος

«Ελλάδα 2021»: Ζωντανεύει η ιστορία της Επανάστασης σε 18 πόλεις

Μια οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προβολές σε κτίρια: «Ζωντανεύοντας» την ιστορία της Επανάστασης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Προβολές σε κτίρια: «Ζωντανεύοντας» την ιστορία της Επανάστασης σε 18 πόλεις της Ελλάδας © youtube / video

Στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα γίνουν ταυτόχρονες προβολές σε κτίρια 8 πόλεων της χώρας, σχετικές με την Επαναάσταση του ΄21

Ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για μία εκ των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία αφορά σε μια οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν.

Για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάνει λόγο στη σχετική ανακοίνωση της, η Επιτροπή.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.

Οι πόλεις, όπου θα «ζωντανέψει» η ιστορία της επανάστασης  θα είναι:

Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη, Χανιά και Χίος.

Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επέβαλε η συγκυρία, η δράση μεταφέρθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου.

«Ζωντανεύοντας» την ιστορία της Επανάστασης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ