Πολιτισμος

Ακαδημία Αθηνών: Ποιους τιμά εφέτος με το βραβείο Lord Byron

Τη Μεγάλη Τετάρτη διαδικτυακά η Έκτακτη Πανηγυρική Συνεδρία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακαδημία Αθηνών - Τρία τα τιμώμενα πρόσωπα με το βραβείο Lord Byron 2021
Ακαδημία Αθηνών - Τρία τα τιμώμενα πρόσωπα με το βραβείο Lord Byron 2021 © EUROKINISSI

Τρία τα τιμώμενα πρόσωπα για το 2021 από την Ακαδημία Αθηνών, στα οποία απονέμεται το διεθνές βραβείο Lord Byron.

Η Ακαδημία Αθηνών πραγματοποιεί Έκτακτη Πανηγυρική Συνεδρία για την Απονομή του Διεθνούς Βραβείου Lord Byron, για το έτος 2021, τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 και ώρα 17,30.

Τα βραβεία θα απονείμει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η υποδοχή της κας Σακελλαροπούλου θα γίνει από τον πρόεδρο, ακαδημαϊκό Λουκά Χριστοφόρου και τον γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ), Κωνσταντίνος Βελέντζας, θα παρουσιάσει το έργο της Εταιρείας και θα ανακοινώσει τα προσεχή βραβεία. Η τελετή απονομής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συνδιοργανώνεται με την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται από το 2021 ετησίως σε τρεις προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πνεύματος και των επιχειρήσεων. Έxει σχεδιαστεί με στόχο να προβάλει διεθνώς τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού και τον διαρκή φιλελληνισμό ως αρετή με ευεργετική επίδραση στις κοινωνίες όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Για τη διοργάνωση της Τελετής έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του covid-19, τα οποία έχουν οριστεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί αυστηρά διαδικτυακά και θα μεταδοθεί μέσω του συνδέσμου:

http://www.academyofathens.gr/el/sessions/20210428

 

Διεθνές βραβείο Lord Byron 2021 - Σε ποιους γίνεται η απονομή εφέτος 

Για το έτος 2021 ανακοινώθηκαν ακόλουθοι βραβευόμενοι:

Α. Ο πρώην Γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (John Kerry).

Ο διακεκριμένος αυτός πολιτικός είναι απόγονος του Thomas Winthrop, προέδρου του εμβληματικού Φιλελληνικού Κομιτάτου της Βοστώνης. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, είτε ως μέλος της Γερουσίας είτε ως υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε ενεργά την Ελλάδα τόσο στις περιφερειακές συγκρούσεις της, όσο και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης.

Β. o Γάλλος πρώην υπουργός Jack Lang

Είναι διακεκριμένος πολιτικός της Γαλλίας. Έχει διατελέσει κατά διαστήματα υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας από το 1981 έως το 2002 και εθνικός εκπρόσωπος της Γαλλίας σε πολλά διεθνή fora. Παραμένει διαχρονικά φιλέλληνας.

Γ. ο Ελβετός τραπεζίτης Charles Pictet

Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Ελβετούς επιχειρηματίες και είναι απόγονος της οικογένειας Pictet de Rochemοnt/Eynard, φίλων του Ιωάννη Καποδίστρια, γνωστός φιλέλληνας μέχρι σήμερα.

 

 

Ποιοι θα είναι παρόντες στην τελετή για το διεθνές βραβείο Lord Byron 2021

Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.

Παρόντες επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, ο επιτετραμμένος αναπληρωτής επικεφαλής της Πρεσβείας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Nicolas Croizer, και ο πρέσβης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Olaf Andreas Kjelsen. Θα παρευρεθεί ακόμη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο γενικός γραμματέας της ΕΕΦ, Φώτης Παπαθανασίου.

Ακαδημία Αθηνών - Βραβείο Lord Byron - Το πρόγραμμα της Τελετής

Το πρόγραμμα της Τελετής Απονομής διαμορφώνεται ως ακολούθως:

17.00 Υποδοχή των προσκεκλημένων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λουκά Χριστοφόρου, τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστο Ζερεφό, τον Πρόεδρο της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) κ. Κωνσταντίνο Βελέντζα και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΕΦ κ. Φώτη Παπαθανασίου

17.20 Πέρας προσελεύσεως προσκεκλημένων

17.30 Υποδοχή της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Αναγγελία της αφίξεως της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας

17.35-17.40 Χαιρετισμός από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, ακαδημαϊκό κύριο Χρήστο Ζερεφό

17.40-17.45 Ομιλία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

17.45-17.50 Ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κυρίου Κωνσταντίνου Βλάση

17.50-18.00 Παρουσίαση του Διεθνούς Βραβείου Φιλελληνισμού Lord Byron και ανακοίνωση των βραβείων για το 2021 από τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΕΕΦ, κύριο Κωνσταντίνο Βελέντζα

18.00 Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, ακαδημαϊκό κύριο Λουκά Χριστοφόρου, προς την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, για να προσφωνήσει τον τιμώμενο κύριο John Kerry, Εκπρόσωπο των ΗΠΑ για το Κλίμα

18.00-18.05 Προσφώνηση από την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

18.05-18.06 Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καλεί την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδώσει το μετάλλιο και το δίπλωμα στην Α.Ε. τον Πρέσβη των ΗΠΑ κύριο Geoffrey Pyatt

18.06-18.15 Διαδικτυακή αντιφώνηση από τον κύριο John Kerry

18.15 Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως για να προσφωνήσει τον τιμώμενο κύριο Jack Lang, τ. Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας

18.15-18.20 Προσφώνηση από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως

18.20-18.21 Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καλεί την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδώσει το μετάλλιο και το δίπλωμα στην Α.Ε. τον επιτετραμμένο, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Πρεσβείας της Γαλλικής Δημοκρατίας, κύριο Nicolas Croizer.

18.21-18.30 Διαδικτυακή αντιφώνηση από τον κύριο Jack Lang

18.30 Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών στον Υπουργό Οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα, για να προσφωνήσει τον κύριο Charles Pictet, Φιλέλληνα Τραπεζίτη

18.30-18.35 Προσφώνηση από τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα

18.35-18.36 Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καλεί την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδώσει το μετάλλιο και το δίπλωμα στην Α.Ε. τον Πρέσβη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κύριο Olaf Andreas Kjelsen.

18.36-18.45 Διαδικτυακή αντιφώνηση από τον κύριο Charles Pictet

18.46-18.47 Πέρας της Συνεδρίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ