Πολιτισμος

Το break στην Ελλάδα υπάρχει και θα υπάρχει

Είδαμε τα 16 καλύτερα b-boys της Ελλάδας στο Red Bull BC One

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64588-130070.jpg

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Acro της Ιερά Οδού το Red Bull BC One Greece Cypher, δηλαδή η συνάντηση των 16 καλύτερων b-boys της Ελλάδας. Ο νικητής, ο 18χρονος b-boy Onel από το crew «Breakers Without Fear», κέρδισε το (πολυπόθητο) εισιτήριο για τον ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στην Κροατία. Ο τελικός του Red Bull BC One που θα λάβει χώρα στο Παρίσι τον επόμενο Νοέμβριο θεωρείται ο σημαντικότερος one-on-one b-boy διαγωνισμός στον κόσμο, συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία του εθνικού προκριματικού για τους εγχώριους breakers.

Για να κάνουμε πιο σαφές το πράγμα για τους μη-μυημένους στο break, one-on-one θα πει πως τα b-boys αναμετριούνται σε ζευγάρια, όπου ο καθένας έχει δύο γύρους για να αποδείξει στους κριτές με τις κινήσεις, την τεχνική και το στυλ του πως αξίζει να περάσει στην επόμενη φάση. Οι δε κριτές ήταν οι b-boys παγκοσμίου φήμης Lil G, Lamine και Mounir, οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο αεικίνητος mc 12ος Πίθηκος, ενώ τον ρυθμό στα decks ανέλαβε ο DJ Kid Stretch.

Στο Acro το Σάββατο έγινε χαμός –οι θεατές που γέμισαν τα τρία επίπεδά του έφτασαν τους 1.700. Και πώς να μη γίνει δηλαδή, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα στην Αθήνα. Όπως είπε και ο 12ος Πίθηκος, «το break στην Ελλάδα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» και το απέδειξε με μια βραδιά με πολύ φασαρία, πολύ break και πολλά νέα παιδιά που λιώνουν παπούτσια και παντελόνια και γεμίζουν μελανιές.

Δείτε φωτογραφίες από τον τελικό.

nnnnnnnnnnn

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ