ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Ξεκινούν μετά από 2 χρόνια οι έρευνες

Με τη συμμετοχή του πλοίου «Typhoon»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
antikythira
Υποβρύχια έρευνα στα Αντικύθηρα © INTIME NEWS/ΥΠΠΟ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζεται η έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, με τη συμμετοχή του πλοίου «Typhoon».

Συνεχίζεται στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων η ενάλια αρχαιολογική έρευνα που είχε διακοπεί μετά το 2017. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη -το οποίο παραχωρεί για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο «Typhoon»-, «στόχος της πολυαναμενόμενης αρχαιολογικής έρευνας που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες είναι η ανέλκυση εντοπισμένων αρχαιοτήτων, η επικαιροποίηση της σχεδιαστικής αποτύπωσης του αρχαιολογικού χώρου και η αξιολόγηση της κατάστασης του περίφημου ναυαγίου, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας δραστηριότητας».

«Η επί χρόνια διευθύντρια της έρευνας δρ. Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αναλαμβάνει δράση πλαισιωμένη από μια εξαιρετική διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται καταδυόμενοι αρχαιολόγοι, τεχνικοί δύτες, κινηματογραφιστές, καθώς και τετραμελής ομάδα βαθυκαταδυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος», συνεχίζει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

«Πολύτιμος συνεργάτης για την προσεχή ερευνητική εξόρμηση είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο παραχωρεί για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο "Typhoon". Ο "Τυφώνας" προσδίδει πλέον άλλη διάσταση στην όλη ερευνητική προσπάθεια καθώς, πέραν του μεγέθους του, έχει τη δυνατότητα να διατηρείται ακίνητος πάνω από οποιοδήποτε σημείο του βυθού, επιτρέποντας στους καταδυόμενους αρχαιολόγους να χρησιμοποιούν σταθερή βάση εξόρμησης ακριβώς επάνω από το αρχαίο ναυάγιο», σημειώνει μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη.

Την αρχαιολογική αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων στηρίζει για μία ακόμη χρονιά η ωρολογοποιία Hublot και ο δήμος Κυθήρων.

typhoon_koinofeles_idryma_ak_laskaridis1
Ο «Τυφώνας» στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων / Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειρήνη Βουρλούμη: «Αλλού ο δρόμος» - Η Αθήνα μέσα από τα μάτια τριών οδηγών ταξί
Ειρήνη Βουρλούμη: Οι οδηγοί ταξί βιώνουν την πόλη σαν ένα διαρκές πέρασμα από τη μία ζωή στην άλλη

Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.

Παναγιώτα Στρίκου | Podcast «Μαμάδες με Ρούμι»
Podcast Μαμάδες με Ρούμι by Athens Voice | Slow looking: Μαθαίνοντας να κοιτάζουμε

Mε καλεσμένη τη μουσειολόγο και σύμβουλο μουσείων Βασιλική Μαρκάκη, μιλάμε για την πρακτική της αργής και προσεκτικής παρατήρησης μέσα σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους. 

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY