Πολιτισμος

Η Alpha Bank «μαζί με τα παιδιά στο μουσείο και στο θέατρο»

Για να αγαπήσουν την ιστορία, τις επιστήμες, το θέατρο και τον κινηματογράφο

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
alphabank.jpg

Η Alpha Bank στηρίζει τα παιδιά των ιδρυμάτων με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο»

Για τα περισσότερα παιδιά το να δουν μία παράσταση Καραγκιόζη, ή ακόμα και το να δημιουργήσουν μία στο σπίτι τους, το να πηγαίνουν σε μουσεία και θέατρα με τους γονείς και το σχολείο τους και το να επισκέπτονται τον κινηματογράφο, για να δουν παραμύθια να «ζωντανεύουν» στην μεγάλη οθόνη, ήταν και είναι λίγο-πολύ δεδομένο. Με αυτόν τον τρόπο, εξάλλου, οι γονείς χτίζουν για αυτά όμορφες αναμνήσεις που θα κουβαλάνε μια ζωή.

Ωστόσο, η πραγματικότητα για τα παιδιά των ιδρυμάτων είναι συχνά αρκετά διαφορετική, με αποτέλεσμα να μην τους δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες να αγαπήσουν την ιστορία, τις επιστήμες, το θέατρο και το σινεμά. Αυτό επιδιώκει να αλλάξει η Alpha Bank, μέσα από το Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο». Πρόκειται για μία σειρά πρωτοβουλιών, με βασικό σκοπό τα παιδιά αυτά να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρίες και ερεθίσματα, που θα συμβάλλουν στο μέλλον τους – τόσο κοινωνικά, όσο και πνευματικά και ψυχικά.

Οι πρωτοβουλίες, ωστόσο, της Alpha Bank δεν είναι κάτι καινούριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 8 Ιουνίου υποστήριξε την ενέργεια της DIGEA, «HD – The Heroes of Digea». Αυτή χάρισε σε 200 παιδιά (Παιδικό Χωριό SOS, το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου Κρήτης, τη Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου, τη Ζωοδόχο Πηγή, την Κίτρινη Αποστολή) μία πλήρη κινηματογραφική εμπειρία με την προβολή δύο νέων ταινιών, συνοδεία βέβαια των απαιτούμενων σνακ, την οποία ακολούθησαν δραστηριότητες, όπως face painting, handprint, κατασκευή κοσμημάτων με χάντρες, παιχνίδια με Playmobil και τουβλάκια Play Can Do και βιντεοπαιχνίδια. Τα παιδιά, βέβαια, είχαν την ευκαιρία και να κοινωνικοποιηθούν τόσο με άλλους συνομηλίκους τους που βρίσκονταν εκεί, όσο και με γνωστούς ηθοποιούς και παρουσιαστές, που φωτογραφήθηκαν μαζί τους, αλλά και τους μοίρασαν δώρα.

Οι δράσεις, φυσικά, δεν σταμάτησαν εκεί. Στις 26 Ιουνίου, 25 παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων) διασκέδασαν με τις περιπέτειες του Καραγκιόζη και των φίλων σε μία παράσταση Θεάτρου Σκιών, ενώ στις 15 Ιουλίου, 20 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κινηματογράφο εκ των έσω. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στο Ωδείο Αθηνών, με αφορμή το Athens International Children’s Film Festival και το Εργαστήρι Κινηματογράφου του «Ο έξυπνος θεατής», έτσι ώστε να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους, την στιγμή που συμμετείχαν σε διαδραστικά ομαδικά παιχνίδια της κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Μέσα από τις ενέργειες αυτές, αλλά και επισκέψεις σε μουσεία, όπως ήταν αυτή που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Alpha Bank αποσκοπεί στο να φέρει τα παιδιά αυτά σε επαφή με την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία και να τους δώσει εφόδια που θα φανούν χρήσιμα στην πορεία της ζωής τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ