Πολιτισμος

Παρέμβαση Banksy στο Glastonbury με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο

Σχόλιο για την κρίση με μαχαιρώματα που βιώνει σήμερα η Βρετανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stormzy
Ο Stormzy στη σκηνή του Glastonbury με το γιλέκο του Banksy © EPA/NEIL HALL

O Stormzy ανέβηκε στη σκηνή του Glastonbury φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο πάνω στο οποίο ο Banksy ζωγράφισε τη Union Jack.

Ο Βρετανός ράπερ Stormzy πέρασε στην ιστορία: έγινε ο πρώτος μαύρος σόλο καλλιτέχνης της Γηραιάς Αλβιόνας που, στα 49 χρόνια του περίφημου φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, ήταν το πρώτο όνομα. Πέρασε στην ιστορία και για άλλον έναν λόγο: ανέβηκε στη σκηνή Pyramid Stage του φετινού φεστιβάλ για να ξεκινήσει τη συναυλία του, φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο πάνω στο οποίο, με σπρέι, ήταν ζωγραφισμένη η Union Jack, η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, σε χρώματα άσπρο και μαύρο. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι το γιλέκο είχε σχεδιάσει ο καλλιτέχνης δρόμου από το Μπρίστολ, ο Bansky.

«Έκανα ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και σκέφτηκα "ποιος θα μπορούσε να το φορέσει;" Ο Stormzy στο Γκλάστονμπερι» έγραψε ο Banksy στον λογαριασμό του στο Instagram, αναρτώντας φωτογραφία του σταρ, στα παρασκήνια, να φορά το γιλέκο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. I made a customised stab-proof vest and thought - who could possibly wear this? Stormzy at Glastonbury.

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

«Χτες βράδυ, ήμουν το πρώτο όνομα στο Γκλάστονμπερι, φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, καμωμένο από τον σπουδαιότερο, πιο εμβληματικό ζώντα καλλιτέχνη στον πλανήτη Γη, τον ένα και μοναδικό Banksy» έγραψε ο Stormzy στον δικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο Ράπερ φορούσε το γιλέκο ως σχόλιο για την κρίση με μαχαιρώματα που βιώνει σήμερα η Βρετανία καθώς και για τη φυλετική ανισότητα στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, θέματα για τα οποία και συχνά μιλά δημόσια και τα θέτει επί τάπητος στη μουσική του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ