Πολιτισμος

Ένας χρόνος ΚΠΣΙΝ - Το αγαπήσαμε όπως ακριβώς ήθελε ο Renzo Piano (video)

«Θα αγαπηθεί όχι γιατί είναι όμορφο, αλλά γιατί θα θυμίζει σε όσους το έχουν επισκεφτεί στιγμές από τη ζωή τους»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsakalos_kpsin.jpg
© Γιάννης Τσάκαλος - ATHENS VOICE

Άνοιξε τις πύλες του και παραδόθηκε στο αθηναϊκό, ελληνικό και παγκόσμιο κοινό τον Φεβρουάριο του 2017. Ένα από τα έργα που κάνουν την Αθήνα αληθινή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε απολογισμό με τον πιο ιδανικό τρόπο: μέσα από αληθινές, κινούμενες εικόνες όλων των ανθρώπων που περπάτησαν, διασκέδασαν και έζησαν ωραίες στιγμές στον πιο σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού της Αθήνας.

Το ΚΠΣΙΝ έκανε απολογισμό με ένα βίντεο που κατάφερε να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λόγια του αρχιτέκτονα-δημιουργού του Renzo Piano: «Τα κτίρια, ειδικά τα δημόσια, αγαπιούνται όταν χρησιμοποιούνται, όταν αρχίζουν οι άνθρωποι να αποκτούν αναμνήσεις από αυτά, όταν γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Έτσι θα αγαπηθεί το ΚΠΙΣΝ. Όχι απλώς γιατί είναι όμορφο, αλλά γιατί θα θυμίζει σε όσους το έχουν επισκεφτεί στιγμές από τη ζωή τους».

 

Την επιμέλεια παραγωγής του απολογιστικού οπτικοακουστικού υλικού που βασίστηκε σε αρχειακό υλικό του ιδρύματος είχε η εταιρεία παραγωγής κινηματογράφου και τηλεόρασης DOTMOV.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ