- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αντίο, αγαπημένη Ρίκα Βαγιάννη
Έζησες λίγο αλλά τόσο έντονα την κάθε σου στιγμή. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ
Σιχαινόσουν τις μετά – θάνατον αγιογραφίες, Ρίκα, και κορόιδευες το θάνατο μεσ’ τη μούρη. Δεν τον φοβόσουν, μου είπες μια από τις τελευταίες φορές που σε είδα κοιτώντας με βαθιά μέσα στα μάτια. «Δεν μου συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο, ούτε θεωρώ ότι είμαι άτυχη. Αυτό που μου συμβαίνει το περνάνε εκατομμύρια άνθρωποι, όχι, δε νιώθω άτυχη».
Εμείς όμως που μείναμε πίσω νιώθουμε άτυχοι, άτυχοι κι απελπισμένοι που δεν θα ξανακούσουμε το γάργαρο γέλιο σου και την τόσο χαρακτηριστική φωνή σου. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να σε σκεφτώ χωρίς να χαμογελάσω – ακόμα και στα πιο δύσκολα είχες ένα κέφι κι ένα μπρίο μεταδοτικό, ένα χιούμορ που τσάκιζε κόκκαλα και δεν άφηνε τίποτα όρθιο, ένα κοφτερό μυαλό, μια βαθιά καλλιέργεια που δεν διαφήμισες ποτέ και κυρίως μια τεράστια καρδιά.
Δεν έχω ξανασυναντήσει άνθρωπο να νοιάζεται τόσο πολύ για τους άλλους, όχι μόνο για τους φίλους σου, αλλά και για τα προσφυγόπουλα που φρόντιζες στα κρυφά, τους κάθε λογής αδικημένους και κατατρεγμένους.
Δημιουργικά αθυρόστομη και προκλητικά σκανταλιάρα, αυθόρμητη σαν παιδί και σοφή ταυτόχρονα, έζησες τη ζωή σου ελεύθερη, ρουφώντας με πάθος κάθε της στιγμή, μέχρι το τέλος. Λυπάμαι που σε γνώρισα τόσο αργά, είμαι όμως ευγνώμων που με τίμησες με τη φιλία και την εμπιστοσύνη σου. Δεν ξέρω τώρα σε ποιον θα λέω τα γκομενικά μου (αγαπημένο σου θέμα συζήτησης) ούτε ποιος θα με κοροϊδεύει μέχρι αηδίας μέχρι να πάψω να μεμψιμοιρώ και να σκάω στα γέλια.
Ήσουν ένα μοναδικό, μαγικό, σπάνιο πλάσμα, όμορφη πολύ μέσα-έξω, λαμπερή, γενναιόδωρη, γενναία. Ήσουν επίσης πολύ ταλαντούχα σε ό,τι κι αν έκανες, τα κείμενα που μας έχεις αφήσει θα μας κρατάνε συντροφιά κάθε φορά που θα μας λείπεις. Θα μας λείψεις, Ρίκα, πολύ. Το ήθος σου, η φυσική σου ευγένεια και καλοσύνη, το χιούμορ σου, η αγάπη που απλόχερα σκόρπιζες γύρω σου κι αυτή η λαχτάρα για ζωή. Έζησες λίγο αλλά τόσο έντονα την κάθε σου στιγμή. Αντίο, Ρικάκι. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Συνεχίστηκε και φέτος η συστηματική ανασκαφή που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
Μια διεθνής έκθεση με τη συμμετοχή 260 φωτογράφων δρόμου στην Αθήνα
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η Λίνα Μενδώνη παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την πλατφόρμα hh.gr και το ψηφιακό οικοσύστημα του ΟΔΑΠ
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.