- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρία θεάματα επιχειρούν τον επαναπροσδιορισμό μιας αρχαίας τραγωδίας, ενός εθνικού ύμνου και του θεάτρου και μια συναυλία κλασικής μουσικής.
Τρία θεάματα, ξεχωριστά το καθένα, επιχειρούν τον επαναπροσδιορισμό μιας αρχαίας τραγωδίας, ενός εθνικού ύμνου και του θεάτρου, και μια συναυλία κλασικής μουσικής φέρνει στη σκηνή καταξιωμένους σολίστες.

Φωτό: ERIC DENISE
Θέατρο
Olivier Py / Miss Knife
Ένας μονόλογος, μια σκηνή, ένας άνδρας μεταμφιεσμένος γυναίκα μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο, πολλά τραγούδια με συνοδεία σαξόφωνου, φλάουτου, κρουστών, κοντραμπάσο και πιάνου. Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, κάνει μια στάση στην Αθήνα μ’ ένα ρόλο που επαναπροσδιορίζει το θέατρο, χρησιμοποιώντας μια καρναβαλική σύμβαση.
9/7 (22.00) & 10/7 (21.00), Πειραιώς 260 (Η) €20, 15 (μειωμένο), 10 (Φ/+65), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)

Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ
Θέατρο
Μαρία Πρωτόπαππα / Ευριπίδη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης του μύθου επιχειρεί η εξαιρετική ηθοποιός, που τώρα καταπιάνεται για πρώτη φορά με τη σκηνοθεσία. Οι ήρωες της τραγωδίας, ως γνωστόν, είναι ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, η Ιφιγένεια, ο Μενέλαος, ο Αχιλλέας... Η Μ.Πρ. τους είδε ως βασιλιά κλόουν με σοβαρές φιλοδοξίες, βασίλισσα χωρίς βασίλειο, πριγκίπισσα σε πλήρη άγνοια, king-maker σκουληκαντέρα, υπερήρωα καλό παιδί... Ενδιαφέρουσα ανάγνωση. Παίζουν: Μανώλης Μαυροματάκης, Θανάσης Δήμου, Αγορίτσα Οικονόμου, Χριστίνα Μαξούρη, Γιάννος Περλέγκας κ.ά.
5 & 6/7 21.00, Πειραιώς 260 (Η) €20, 15 (μειωμένο), 10 (Φ/+65), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)

Φωτό: Charalampos Krekoukiotis
Μουσική
Λάμπρος Φιλίππου - YIANNEIS / Διονυσίου Σολωμού, Ύμνος εις την Ελευθερίαν
Δύο γυναίκες. Μια εικοσάχρονη, η Δάφνη, και μια πενηντάχρονη, η Αλεξάνδρα. Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι με τελείως διαφορετικές εμπειρίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αμηχανία της αλήθειας. Η πρώτη εξαιτίας μιας παρέλασης με έντονη την παρουσία των αστυνομικών. Η δεύτερη μπροστά στην ανακάλυψη του θεάτρου. Μαζί τους και οι θεατές, καθώς αποκαλύπτονται και θέματα της ελληνικής οικογένειας. «Τα λάθη τιμωρούνται, όπως τιμωρούνται τα πλήθη όταν επαναστατούν» λέει ο σκηνοθέτης Λ.Φ. Ερμηνεύουν: Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Λάμπρος Φιλίππου, Γρηγόρης Μπαλλάς, Αλεξάνδρα Φιλίππου.
8/7, 21.00, Πειραιώς 260 (Η) €20, 15 (μειωμένο), 10 (Φ/+65), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)

Πασκάλ Ροφέ

Μουσική
ΚΟΑ - Πασκάλ Ροφέ/ Έργα Κόνταλι, Μπάρτοκ, Μούσοργκσκι
Υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου Γάλλου αρχιμουσικού Πασκάλ Ροφέ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα της ουγγρικής και της ρωσικής εθνικής σχολής: Οι «Χοροί της Γκαλάντα» του Κόνταλι, το «Κοντσέρτο για δύο πιάνα και κρουστά» του Μπάρτοκ και το «Εικόνες από μια έκθεση» του Μούσοργκσκι.
Σολίστ: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Στέφανος Θωμόπουλος, πιάνο / Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, κρουστά.
5/7, 21.00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού €30 (κάτω διάζωμα), 15 (άνω), 10 (Φ), 5 (Άνεργοι/ΑΜΕΑ)
Ιnfo
greekfestival.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Οργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Η άφθαρτη ιεροτελεστία του χειρόγραφου
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα
Ένας ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα -Σκηνοθέτης ο Ένκε Φεζολλάρι
Αναδείχθηκε το κυκλώπειο τείχος στη Βοιωτία με πόρους 2,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.