Πολιτισμος

Πέθανε η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41020-87111.jpg

«Ο Αστραπόγιαννος», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» αλλά και δεκάδες ερμηνείες στο θέατρο θα θυμόμαστε από την ηθοποιό, Νίκη Τριανταφυλλίδη, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη, η Νίκη Τριανταφυλλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1963, στο έργο ''Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα''.

Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης και στη συνέχεια του Θεάτρου ''Τριανταφυλλίδη'' στη πλατεία Βάθη. Το 1970 η Νίκη Τριανταφυλλίδη κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους ''Συνηθισμένο μου όνειρο''.

Δίδαξε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στη σχολή του Πέλλου Κατσέλη ενώ έπαιξε σε δεκάδες ταινίες μεταξύ των οποίων "Πικρή μου, Αγάπη" , "Ενα Κορίτσι Αλλιώτικο από τα άλλα", "Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη" , "Ο Αστραπόγιαννος" καθώς επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως "Γυναίκα από βελούδο", "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" και "Οι φρουροί της Αχαΐας".

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ