- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απίστευτο λάθος στην επιγραφή της UNESCO στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (εικόνα)
Η πιο παγκόσμια «λέξη» στο αρχαίο θέατρο που είναι πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Σερφάροντας στο internet ένα λάθος έπεσε στο μάτι μας και μετά έπεσε το ίδιο το μάτι μας - εξαιτίας του λάθους.
Το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων έγινε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά αυτός που έφτιαξε την επιγραφή μάλλον έχει πρόβλημα με την παγκοσμιοποίηση και αποφάσισε να κάνει λάθος τη μία από τις τρεις λέξεις της επιγραφής.
Αντί για World Heritage Site (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς) η επιγραφή αναφέρει Word (που σημαίνει «λέξη» και όχι κόσμος) Heritage Site. Είναι απορίας άξιον ότι κανένας δεν παρατήρησε τόσο χοντρό λάθος (τρεις λέξεις όλες και όλες και η μία να είναι λάθος;) και άφησε την υπουργό Πολιτισμού να ποζάρει δίπλα στην κοτσάνα.

Το ΑΠΕ σημειώνει για την εκδήλωση:
Με μια εκδήλωση γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση και πολλούς συμβολισμούς, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι διήμεροι εορτασμοί για τη ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων η υπουργός αποκάλυψε την αναμνηστική πινακίδα επιβεβαιώνοντας πλέον και τυπικά την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι πινακίδες ενημερώνουν πλέον τους χιλιάδες έλληνες και ξένους τουρίστες που κάθε χρόνο έρχονται στους Φιλίππους ότι επισκέπτονται ένα διεθνές μνημείο με ιδιαίτερους συμβολισμούς όχι μόνο για την ιστορία των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων αλλά και το χριστιανισμό. Από τους Φιλίππους διαδόθηκε από τον Απόστολο Παύλο σε ολόκληρη την Ευρώπη το ευαγγελικό μήνυμα ιδρύοντας την πρώτη χριστιανική εκκλησία στη Γηραιά Ήπειρο και βαφτίζοντας την πρώτη ευρωπαία και ελληνίδα χριστιανή την Αγία Λυδία. Είναι αυτός ο προικισμένος τόπος που η περίφημη μάχη των Φιλίππων, στην ομώνυμη πεδιάδα στον ίσκιο του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου, μετέβαλε την πολιτική και συνταγματική ιστορία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
21-28 Ιουνίου 2026 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η αυτοβιογραφία της καλύπτει μια πληθώρα θεμάτων της ζωής της με τον ίδιο ωμό, ευθύ, χιουμοριστικό και συχνά σοκαριστικό τρόπο.
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και ο Μάριος Βουτσινάς που ανέλαβε το πρότζεκτ, μιλούν για το νέο boutique hotel στο νησί
«Είναι συμβολική πράξη απαλοιφής μιας ταυτότητας που έχει βαρύτητα για την πνευματική κοινότητα της χώρας»
«Playlist»: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Οργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.