Πολιτισμος

Γιώργος Κιμούλης: Ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης για το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η επιλογή της Λούκα Κατσέλη απομακρύνεται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιώργος Κιμούλης φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο σε λιγότερο από ένα μήνα παραδίδεται στα χέρια του Δημοσίου.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Λούκα Κατσέλη ήταν η επικρατέστερη για τη θέση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή» η κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί καταλληλότερο τον ηθοποιό από την πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του γνωστού ηθοποιού είχε ακουστεί πολύ στα ΜΜΕ τις παραμονές του κυβερνητικού ανασχηματισμού για την ανάληψη κάποιου ρόλου στο υπουργείο Πολιτισμού. Φήμες, τις οποίες ο κ. Κιμούλης ούτε είχε επαληθεύσει, ούτε είχε διαψεύσει.

Το ΚΠΙΣΝ έχει απευθύνει πρόσκληση στο ελληνικό δημόσιο από τις 29 Δεκεμβρίου για να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και να ξεκινήσει η παραλαβή από τον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν. 

Το ΚΠΣΙΝ έχει καταστήσει σαφές ότι παραδίδει μεν τη διοίκηση στο Δημόσιο, αλλά θα συνεχίσει να ενισχύει το Κέντρο με δωρεές.