Πολιτισμος

Βλάσης Μπονάτσος: 30 Νοεμβρίου 1949- 14 Οκτωβρίου 2004

Ηταν «πάααρα πολύ ωραίος»

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327410-676815.jpg

Οι μικρότεροι μάλλον δεν ξέρουν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια, για το τραγούδι που ακούγεται τις τελευταίες μέρες συνέχεια στα ραδιόφωνα:

Είναι διασκευή του τραγουδιού του 1991, του Βλάσση Μπονάτσου.

Ποιος ήταν ο Μπονάτσος;

Αξέχαστη περσόνα, τραγουδιστής, ηθοποιός, παρουσιαστής. Ανατρεπτικός, αυθόρμητος και άπιαστος: πάντα κάποιος τον κυνηγούσε για να μάθει τα λόγια του, για να πάει στην ώρα του για γύρισμα.  Η άνεση και η αυτοπεποίθηση του έσπαγαν τα νεύρα σε πολλούς, αλλά γοήτευαν ακόμα περισσότερους. Ο Βλάσης Μπονάτσος πέρασε με τη χαρακτηριστική του χάρη από τον κόσμο αυτό, μας έκλεισε το μάτι και έφυγε στις 14 Οκτωβρίου του 2004, όπως ήρθε: πάρα πολύ ωραίος. (Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία εδώ).

Ο Βλάσης και οι Πελόμα Μποκιού

Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ονόμασαν το συγκρότημα μπλέκοντας τις συλλαβές από τα επώνυμα τους:

Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσης ΜΠΟνάτσος, Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1970. Η μεγάλη τους επιτυχία «Γαρύφαλλε» κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.

Διαλύθηκαν λίγα χρόνια αργότερα, έχοντας αλλάξει στο μεταξύ σύνθεση. Ο Μπονάτσος, μαζί με τους Μαρινάκη και Δαπέρη, είχαν παραμείνει ως το τέλος. Ο Βλάσης συνέχισε να τραγουδάει.

Ο Βλάσης και η Αλίκη

Γνωρίστηκαν όταν ο Βλάσης πήγε στην οντισιόν για την «Εβίτα», το 1981. Ο Βλάσης πήρε το ρόλο του Τσε και πως έχει ομολογήσει η ίδια,ήταν ο πρώτος ηθοποιός που της «έκλεψε» το χειροκρότημα στην υπόκλιση, αφού το κοινό έδειξε μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τον άγνωστο στους πολλούς νεαρό με τα μαλλιά. Η σχέση τους κράτησε έξι χρόνια, και εξελίχθηκε σε μια όμορφη φιλία.

Ο Βλάσης και οι Απαράδεκτοι

Κι εγώ είμαι ο Βλάσης και θα φύγω

Αρχές του 90, Mega. Μια παρέα συναντιέται για να κάνει μια σειρά από αυτές που δεν ξαναγίνονται. Το όνομα της το εμπνέεται η δημιουργός, Δήμ. Παπαδοπούλου και ο πρώτος που το μαθαίνει είναι ο Βλάσης, ο οποίος ενθουσιάζεται.

Δεν γίνεται οντισιόν. Ο Βλάσης ξεχωρίζει και πάλι.

Κιτς πουκάμισα, αυτοσαρκασμός, φαρμαρκερές ατάκες και μονίμως με το ένα πόδι έξω από όλες τις καταστάσεις. Αραλίκι, αργοπορία, «καλά με συγχωρείς»… Αξέχαστος.

Ο Βλάσης και οι φάρσες

…που έχουν αφήσει εποχή

Ίσως η πιο γνωστή του φάρσα

Φάρσα με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου

Η οποία είχε και συνέχεια

Το χουνέρι που του έκανε η Τζόυς Ευείδη.

Ο δικός μας Γιάννης Νένες μιλάει για το Βλάση στους Πρωταγωνιστές (2009). Ο Γιάννης ήταν αρχισυντάκτης της εκπομπής "Άλλα Κόλπα".

Βλάση, φύγαμε για ποτάκι στου Λαμόγια.

 30 Νοεμβρίου 1949- 14 Οκτωβρίου 2004

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ