Πολιτισμος

The Christmas Factory

Ο Αϊ-Βασίλης προσγειώθηκε στην Τεχνόπολη

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 551
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315449-622771.jpg

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «ξεφυτρώνει» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ένα παιχνιδοεργοστάσιο γεμάτο... μαγεία και τρία ολοκαίνουργια εργαστήρια, όπου πρωταγωνιστούν σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια, ξωτικά και νεράιδες. Κάπου εκεί στο θρόνο του περιμένει ο Αϊ-Βασίλης, ολοζώντανος, χοντρούλης και ασπρομάλλης, για να του δώσεις ο ίδιος το γράμμα σου. Πού; Στο ιδιαίτερο δωμάτιό του, στο Santa’s House, όπου μικρά και μεγάλα παιδιά έχουν μπει κι έχουν πέσει με τα μούτρα στο γράψιμο. Μετά του παραδίδουν το γράμμα που έχουν γράψει στο «Ταχυδρομείο» –όπου φέτος μετακόμισε και θα βρίσκεται στο Εργοστάσιο Παιχνιδιών– και κάνουν ουρά για να φωτογραφηθούν αγκαλιά μαζί του.

Από το Christmas Factory δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε και φέτος η Γλυκιά Αγορά. Το Sweet Factory είναι ο ζαχαριένος παράδεισος που πάντα ονειρευόσουν. Αντί για χιόνι έχει άχνη και μέλι για να κολλήσουν τα πιτσιρίκια (και εγώ): ζαχαρωτά, σοκολατάκια, ζελεδάκια και άλλα χαρούμενα γλυκάκια κάνουν τη ζωή πολύχρωμη κι αφράτη.

Δίπλα βρήκε τη θέση του και το E-Factory. Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να βιντεοσκοπήσεις τη χριστουγεννιάτικη ευχή σου και να τη στείλεις σε όποιον επιθυμείς; Ε, στο εργαστήριο μπορείς να το κάνεις! Θα βιντεοσκοπήσεις τη δική σου ευχή και μέσω του site www.thechristmasfactory.gr θα τη στείλεις στα social media σου ή ακόμα και με ένα email σε όποιον επιθυμείς. Αν πάλι θέλεις να βοηθήσεις, έλα στο Toys Factory. Εδώ κατασκευάζει ο Αϊ-Βασίλης τα παιχνίδια και τα δώρα που θα φορτώσει στο έλκηθρό του για τα παιδιά όλου του κόσμου, αλλά έχει πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνει! Εδώ όλα τα παιδιά βάζουν τα δυνατά τους για να βοηθήσουν να κατασκευαστούν τα καταπληκτικά παιχνίδια. Υπάρχουν βέβαια και τα άλλα εργαστήρια, εκεί όπου τα ξωτικά, οι καλικάντζαροι, τα αστέρια των γιορτών και οι νεράιδες των παραμυθιών μόλις τελειώσουν τις δουλειές τους μαζεύονται για να παίξουν μαζί μας παιχνίδια της παρέας.

image

image

Μην ξεχάσεις να ανέβεις στο καρουσέλ, στην ψηλότερη ρόδα που έχει μπει ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, στο μικρό δράκο και σε ένα σωρό ακόμη παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Μην εξαντληθείς, όμως, γιατί υπάρχει και το οκταγώνιο παγοδρόμιο 270 τ.μ. όπου μπορείς να μάθεις να κάνεις τις πρώτες σου πιρουέτες στον πάγο.

Στο τέλος υπάρχουν και τα γραφικά σπιτάκια του «The Christmas Factory» γεμάτα αναμνηστικά, γούρια, βιβλία, ημερολόγια, ξύλινα επιτραπέζια παιχνίδια, βιολογικά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και πολλά ακόμα για να αγοράσεις δώρα πρωτότυπα για αυτούς που αγαπάς.

Ειδικά φέτος στο The Christmas Factory Handmade Market θα βρεις μια σειρά από χειροποίητες κατασκευές, ρούχα, παιχνίδια, είδη διακόσμησης και άλλα πολλά που έφτιαξαν σε συνεργασία με το Meet Market. Μετά από όλα αυτά μην πεις πως φέτος δεν κατάλαβες Χριστούγεννα!

image

image

image

image

image

image

image


Info: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 28/11 - 6/1, 10.00-22.00, €5 (γενική είσοδος), €10 (απεριόριστο)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ