Πολιτισμος

Αυτό το καλοκαίρι θα τη βγάλεις στην ΑΣΚΤ

Νέα έκθεση με έργα αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132886-302127.jpg

Τελευταία έχεις διαρκώς κι από ένα λόγο να επισκεφτείς την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Η τριετής συνεργασία της με το Φεστιβάλ Αθηνών έχει αρχίσει πολύ δυναμικά και αυτή είναι η δεύτερη έκθεση αποφοίτων της σχολής που διοργανώνεται στην Πειραιώς μέσα σε λίγους μήνες. Η αρχή έγινε τον Ιούνιο με την έκθεση «Απόφοιτοι 2012-2013». Η ανταπόκριση έφερε και παράταση, αλλά οι πόρτες της αίθουσας Νίκος Κεσσανλής δεν άργησαν να ανοίξουν ξανά. Τον Ιούνιο, αυτή τη φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ, φιλοξενήθηκαν στη γνώριμη αίθουσα έργα τριών διαφορετικών ομάδων φοιτητών και αυτές τις μέρες έχεις ξανά την ευκαιρία να γνωρίσεις το νέο εικαστικό αίμα της χώρας.

image

Στο έργο «Κάνοντας» του Γιάννη Χειμωνάκη παρουσιάζονται έργα και δοκίμια που φανερώνουν την τεχνική κατασκευής τους που διακόπτεται προκειμένου να αναδειχθεί η διαδικασία κόντρα στο προσχεδιασμένο αποτέλεσμα.

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού των εικαστικών τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, λίγο μετά την ολοκλήρωση του 11ου κύκλου των σπουδών τους, παρουσιάζουν έργα όπως περφόρμανς, γλυπτικές και ζωγραφικές εγκαταστάσεις, ιντεράκτιβ πλατφόρμες και βιντεοπροβολές. Από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου οι χώροι της Σχολής στην Πειραιώς γεμίζουν ξανά εικόνες και διπλωματικές, ενώ οι φοιτητές παρουσιάζουν την καλλιτεχνική τους μελέτη, όπως προέκυψε από τη θεωρητική και εικαστική τους κατάρτιση παρακολουθώντας για δύο χρόνια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της ΑΣΚΤ.

image

Η Αγγελική Μπόζου, παρουσιάζει μια διαδραστική video-performance, με τίτλο «Manna Fortuna-will make your dreams come true» που δημιουργήθηκε για να ερευνήσει τη βαθιά επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίσει καλύτερα στοιχεία του εαυτού. Tον κόσμου γύρω και μέσα του, αλλά επίσης το παρελθόν και το μέλλον του, μέσα από τα όνειρα και την ερμηνεία τους.

Πρόκειται για πρωτότυπα έργα που ασχολούνται με την άθληση και την ψυχαγωγία, θίγοντας ταυτοχρόνως κοινωνικά και φυλετικά ζητήματα, αλλά και θέματα που μελετούν πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου και τις αισθήσεις του σώματος. Στα έργα συμπεριλαμβάνονται και μερικά με ιδιόχειρη εργασία στο χέρι, αλλά και κάποια που προέκυψαν μέσω ακουστικής και οπτικής διαδικασίας.


Info: Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ, Πέμπτη 7 Ιουλίου-Τρίτη 12 Ιουλίου 12:00-21:00, Πειραιώς 256, Αίθουσα Νίκος Κεσσανλής

Eγκαίνια: Πέμπτη 7 Ιουλίου, 19:30

Συμμετέχουν: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Γεωργία Γερογιάννη, Ερη Δημητριάδη, Όλγα Ευαγγελίδου, Δημήτρης Εφέογλου, Μαίρη Θηβαίου, Αγγελική Μπόζου, Ντόβολη Σοφία, Χαρά Πρωτόπαππα, Ερατώ Ταγαρίδη, Γιάννης Χειμωνάκης

Η διαδραστική video-performance της Αγγελικής Μπόζου με τίτλο «Manna Fortuna-will make your dreams come true», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου 20:00-22:00 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 19:00-21:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής, στο χώρο της έκθεσης.

Εισιτήρια από €5. Εκπτώσεις για φοιτητές, καλλιτέχνες, παιδιά, άνω των 65, μικρά και μεγάλα γκρουπ. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://tickets.greekfestival.gr/more-info/

Online αγορά εισιτηρίων: στο www.greekfestival.gr μέσω πιστωτικής κάρτας και στο viva.gr. Όχι κρατήσεις.

Τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων:Γίνεται με χρέωση πιστωτικής κάρτας.Τηλεφωνικό Κέντρο:2103272000

Εκδοτήρια

Κεντρικά: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου). Δευτ.-Παρ. 9.00-17.00, Σάβ. 9.00-15.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη. Καθημερινά: 9.00-14.00 & 18.00-21.00

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Δευτ.-Πέμ. 9.00-19.00, Παρ.- Σάβ. 9.00-21.00 (Σε ημέρες παραστάσεων, μία ώρα πριν από την προβλεπόμενη έναρξή τους, τα Εκδοτήρια των συγκεκριμένων θεάτρων εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας).

Λοιποί χώροι

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων.

Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε και από τα καταστήματα Public, Reload και Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης.


Κεντρική φωτογραφία: Το έργο της Έρης Δημητριάδη «An exile who asks,where». Εδώ διαγράφονται τρεις παράλληλες διαδρομές με αφετηρία την επιστροφή σε έναν τόπο «άγνωστο», όπου κάθε επιστροφή θα εγκαινιάζει μια νέα επιστροφή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ