- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης προς Κοντονή: Είναι λογικό ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο υπουργό;
Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια
Να απαντήσει ενώπιον της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν είναι φυσιολογικό να μιλάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ισοβίτη στην φυλακή και τι έπραξε ο ίδιος ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, κάλεσε τον Σταύρο Κοντονή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντάς του αν το θεωρεί λογικό ένας υπουργός, μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο μια εισαγγελέα, μέλος της δικαστικής εξουσίας, να την καθοδηγεί τι ώρα θα πάει και σε ποια φυλακή κι αν είναι φυσιολογικό ο ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό για να συνεννοούνται ποια θα είναι η κατάθεσή του.
«Έχετε να μας υποδείξετε μια παρόμοια περίπτωση κατά το παρελθόν; Ή η αγάπη σας για την καρέκλα σάς κάνει να τα παραβλέπετε όλα ακόμη και αυτού του τύπου τις συμπεριφορές;» είπε προς τον κ. Κοντονή και συνέχισε: «Πώς τεκμηριώνεται η διάκριση των εξουσιών όταν ο υπουργός παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστική διαδικασία;».
Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τη «διαφορετική συμπεριφορά» του κ. Κουρουμπλή που «πήρε απόσταση από αυτή την ιστορία» και εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει στην έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο, ο οποίος -όπως ο ίδιος είπε- ήταν εκτός υπηρεσίας και ακούγεται να λέει: «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρει να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης».
«Εσείς, κ. Κοντονή, ενδιαφέρεστε τι γίνεται στη Δικαιοσύνη; Ο κ. Πολάκης έγραψε ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Ερευνήσατε αν υπάρχει; Κι αν υπάρχει τι κάνετε; Αν δεν υπάρχει, τι κάνατε για να προστατεύσετε τη Δικαιοσύνη από τις ύβρεις του υπουργού; Και αν δεν κάνατε τίποτα από τα δύο τι είδους υπουργός είστε;», έθεσε επίσης το ερώτημα ο βουλευτής της ΝΔ.
Ακόμη τον κάλεσε να απαντήσει αν έχει ελέγξει ότι η εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τον κ. Καμμένο, πώς θα ελεγχθεί η πράξη της πειθαρχικά και τι ρόλο είχε ο λιμενικός υπάλληλος εκεί. Κατέληξε δε λέγοντας: «Για να δούμε ποιος είναι ο Κοντονής, ή είναι η καρέκλα πάνω από όλα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.