Πολιτικη & Οικονομια

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2021 - Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021
Πανελλήνιες 2021 - Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021 © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα - Τι δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου

Λίγα 24ωρα μένουν για τις Πανελλήνιες 2022 και το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει καθ' όλα έτοιμο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης, σημείωσε ότι στόχος είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

«Είμαστε πανέτοιμοι για τις Πανελλήνιες. Η διαδικασία είναι αδιάβλητη. Το υπουργείο δεν παρεμβαίνει καθόλου στη διαδικασία. Στόχος του υπουργείου είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Κόπτσης. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε και στα ζητήματα βίας στα σχολεία και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που αναμένεται να ξεκινήσει περιπολίες στις αρχές Ιουνίου σε τέσσερα ΑΕΙ της χώρας. 

«Το Υπουργείο σε οποιαδήποτε περιστατικό βίας παρεμβαίνει έγκαιρα και όπου διαπιστώνονται ευθύνες αποδίδονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, και τα σχολεία αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας μας, γι’ αυτό και έχουν θεσπίσει τον σύμβουλο σχολικής ζωής, ώστε να διαφυλάξουμε την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών. Τη φετινή χρονιά έχουν προσληφθεί 1.100 ειδικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ “έτρεξαν” ειδικά προγράμματα για τη σχολική βία», είπε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Κόπτσης. 

Επιπλέον, για τη φύλαξη των πανεπιστημίων ο κ. Κόπτσης είπε ότι με τη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Αλ. Κόπτσης: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τις πανελλαδικές | 31/5/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ