- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στο Καταφύγιο Αρκούδων του «Αρκτούρου» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Το μήνυμά της για τη σπουδαία δράση της ΜΚΟ
Επίσκεψη στον «Αρκτούρο» από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο καταφύγιο Αρκούδων στο Νυμφαίο Φλώρινας.
Το Καταφύγιο Αρκούδων του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος», στο Νυμφαίο της Φλώρινας, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε απο τον ιδρυτή του «Αρκτούρου», Γιάννη Μπουτάρη, και τον διευθυντή της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Αλέξανδρο Καραμανλίδη.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις αρκούδες και να ενημερωθεί για το πολύτιμο έργο που επιτελεί ο «Αρκτούρος».
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Αρκτούρο: «Από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρίσιμες περιβαλλοντικές οργανώσεις»
Σε ανάρτηση της η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στο μαγευτικό Νυμφαίο, «με τον εντυπωσιακό συνδυασμό πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος».
«Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου", της ΜΚΟ που ίδρυσε πριν 30 χρόνια ο Γιάννης Μπουτάρης με στόχο να εξαλείψει το φαινόμενο της αρκούδας - χορεύτριας, και η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρίσιμες περιβαλλοντικές οργανώσεις» σημείωσε.
Και πρόσθεσε: «Το έργο τους εκτείνεται σε όλο και περισσότερους τομείς: Παράλληλα με την καφέ αρκούδα επιδιώκουν την προστασία του λύκου, τη διάδοση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου, τη φροντίδα των δασών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Όνειρό τους, όπως λένε, αλλά και ευχή μας είναι να συνεχίσουν για πολλά ακόμα χρόνια να φροντίζουν για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης».
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο καταφύγιο στο Νυμφαίο της Φλώρινας ζουν σήμερα 20 αρκούδες και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την ίδρυση του «Αρκτούρου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.