Πολιτικη & Οικονομια

Στο Καταφύγιο Αρκούδων του «Αρκτούρου» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το μήνυμά της για τη σπουδαία δράση της ΜΚΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νυμφαίο στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νυμφαίο στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου © EUROKINISSI/AΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσκεψη στον «Αρκτούρο» από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο καταφύγιο Αρκούδων στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Το Καταφύγιο Αρκούδων του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος», στο Νυμφαίο της Φλώρινας, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε απο τον ιδρυτή του «Αρκτούρου», Γιάννη Μπουτάρη, και τον διευθυντή της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Αλέξανδρο Καραμανλίδη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις αρκούδες και να ενημερωθεί για το πολύτιμο έργο που επιτελεί ο «Αρκτούρος».

Το Περιβαλλοντικό Κέντρο «Αρκτούρος» επισκέφθηκε η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Αρκτούρο: «Από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρίσιμες περιβαλλοντικές οργανώσεις»

Σε ανάρτηση της η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στο μαγευτικό Νυμφαίο, «με τον εντυπωσιακό συνδυασμό πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος».

«Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου", της ΜΚΟ που ίδρυσε πριν 30 χρόνια ο Γιάννης Μπουτάρης με στόχο να εξαλείψει το φαινόμενο της αρκούδας - χορεύτριας, και η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις πιο αξιόπιστες και ευρέως αναγνωρίσιμες περιβαλλοντικές οργανώσεις» σημείωσε.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξήρε το έργο του «Αρκτούρου»
© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Και πρόσθεσε: «Το έργο τους εκτείνεται σε όλο και περισσότερους τομείς: Παράλληλα με την καφέ αρκούδα επιδιώκουν την προστασία του λύκου, τη διάδοση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου, τη φροντίδα των δασών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Όνειρό τους, όπως λένε, αλλά και ευχή μας είναι να συνεχίσουν για πολλά ακόμα χρόνια να φροντίζουν για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης».

Στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο Φλώρινας ζουν 20 αρκούδες
© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο καταφύγιο στο Νυμφαίο της Φλώρινας ζουν σήμερα 20 αρκούδες και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την ίδρυση του «Αρκτούρου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ