Πολιτικη & Οικονομια

Στην περιφορά του Επιταφίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Στους Ασκητές Ροδόπης

Οι επισκέψεις της ΠτΔ σε οικισμούς του νομού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στον Επιτάφιο σε εκκλησία στη Ροδόπη
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στον Επιτάφιο σε εκκλησία στη Ροδόπη © EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην περιφορά του Επιταφίου στους Ασκητές Ροδόπης. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε χωριά του νομού.

Στην περιφορά του Επιταφίου σε ένα μικρό χωριό του Νομού Ροδόπης, τους Ασκητές, όπου το 1926 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Καππαδοκία, φέρνοντας μαζί τους την παράδοση αιώνων, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022.

Την κα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από το 1899, ενώ στην περιφορά συμμετείχαν οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης της Ν.Δ και Τάκης Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στους Ασκητές οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 45, κυρίως ηλικιωμένοι. Κρατάνε ζωντανές τις μνήμες των προγόνων τους και τις παραδόσεις της Καππαδοκίας και εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η περιφορά έγινε στην πλατεία του χωριού και υπήρχε στρατιωτική μουσική και στρατιωτικό τμήμα απόδοσης τιμών.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ακολουθεί τον Επιτάφιο στον οικισμό Ασκητές Ροδόπης
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ακολουθεί τον Επιτάφιο στον οικισμό Ασκητές Ροδόπης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον οικισμό Ασκητές ακολουθεί τον Επιτάφιο
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον οικισμό Ασκητές ακολουθεί τον Επιτάφιο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με κατοίκους χωριών σε Ροδόπη και Έβρο

Νωρίτερα, το Μικρό Δέρειο, το Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου και το Θρυλόριο του νομού Ροδόπης επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της δεύτερης μέρας της τετραήμερης περιοδείας της στη Θράκη.

Πρώτος σταθμός ήταν το Μικρό Δέρειο, όπου στην πλατεία του χωριού την υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και κάτοικοι. 

Στο Μεγάλο Δέρειο η κα Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή από τις τοπικές αρχές και κατοίκους και περπάτησε στο χωριό. Έξω από το τέμενος συνάντησε τον τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά και εκπροσώπους της Βακουφικής Επιτροπής, οι οποίοι της πρόσφεραν μια χειροποίητη ελληνική σημαία.

Επόμενος σταθμός ήταν το Θρυλόριο Ροδόπης, ένα χωριό στο οποίο έχουν εγκατασταθεί Πόντιοι πρόσφυγες. Εκεί την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, οι βουλευτές της Ν.Δ Ευριπίδης Στυλιανίδης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάκης Χαρίτου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Αποστολίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρύσα Μαυρίδου.

Επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Μικρό και Μεγάλο Δέρειο Έβρου και Θρυλόριο Ροδόπης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ