Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Εξετάζεται μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη

«Μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι εξετάζεται μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη.

Η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη εξετάζεται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν “κατοστάρηδεςˮ. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» είπε ο Υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αισχροκέρδεια λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο “Καλημέρα” με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ 10.04.2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ