Πολιτικη & Οικονομια

ΥΠΕΞ για Έλληνες στη Μαριούπολη: Ανησυχούμε για τις εξελίξεις

Κάλεσμα για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών για τη διαφυγή των αμάχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι αποχωρούν από το Ιρπίν μέσω ανθρωπιστικών διαδρομών
Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι αποχωρούν από το Ιρπίν © EPA / ROMAN PILIPEY

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τους Έλληνες στη Μαριούπολη και την απομάκρυνση των αμάχων.

Την ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τους Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής (11/3). Οι προσπάθειες για να απομακρυνθούν άμαχοι από την πόλη δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία μέχρι στιγμής. 

«Η Ελλάδα, όπως έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα, καλεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις πόλεις της Ουκρανίας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του αμάχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής τους προς ασφαλέστερες περιοχές.

» Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιοί εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης.
 Καλούμε όλους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί  η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού. Η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Μαριούπολη: 1.582 άμαχοι νεκροί σύμφωνα με τον δήμαρχο

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών και του αποκλεισμού της πόλης επί 12 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», τόνισε ο δήμος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ