Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Σε καταυλισμό Ρομά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Να καταπολεμηθούν φαινόμενα ρατσισμού και περιθωριοποίησης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου © Instagram/presidencygr

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του Δήμου Κατερίνης.

Την ανάγκη της πλήρους ενσωμάτωσης των Ρομά στην κοινωνία, υπογράμμισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Πέλεκα του Δήμου Κατερίνης.

Σε δηλώσεις της από τον καταυλισμό Ρομά, η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την ισχυρή βούληση της πολιτείας να καταπολεμηθούν φαινόμενα ρατσισμού και περιθωριοποίησης και για να πετύχει αυτή η προσπάθεια πρέπει να βρει ανταπόκριση και από τους ίδιους τους Ρομά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης 56 οικογενειών στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας.

 

 

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέφθηκα τον καταυλισμό των Ρομά στον Πέλεκα Κατερίνης και ενημερώθηκα από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη για το πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης 56 οικογενειών στα πρότυπα κοινωνικής κατοικίας. Με την παρουσία μου θέλησα να υπογραμμίσω την ανάγκη ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία και την ισχυρή βούληση της Πολιτείας για τον σκοπό αυτό.

Πολύ σημαντικά βήματα είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στο σχολείο, να χειραφετηθούν οι γυναίκες και οι νέοι, και να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα ρατσισμού και τα στερεότυπα, που οδηγούν στην περιθωριοποίηση.

Είμαι σίγουρη ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει ανταπόκριση και από την πλευρά των Ρομά, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της».

Σε καταυλισμό Ρομά η ΠτΔ: Να καταπολεμηθούν φαινόμενα ρατσισμού και περιθωριοποίησης|26/2/22|ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ