Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για τα καρναβάλια

«Βούληση της κυβέρνησης να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα», είπε ο υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρναβάλι της Πάτρας: Στιγμιότυπο από την έναρξη (φωτογραφία αρχείου)
Καρναβάλι της Πάτρας: Στιγμιότυπο από την έναρξη (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Θάνος Πλεύρης: Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με τις αποφάσεις για τα Καρναβάλια - Τι είπε για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθεί από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η απόφαση για τα καρναβάλια και τη διεξαγωγή αποκριάτικων εκδηλώσεων, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως αυτές που συναντούμε την περίοδο των Αποκριών, ωστόσο, επεσήμανε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». 

Από σήμερα, περίπου 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση εμβολίου, δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ και όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ενώ θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Επιπλέον, από σήμερα, όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΎ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων, που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ