Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος-Δολοφονία Άλκη: Ζήτημα τιμής της ΕΛΑΣ η επίλυση

Προανήγγειλε κινήσεις για το «τέλος του οπαδικού χουλιγκανισμού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Γιατί είναι ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. η επίλυση της υπόθεσης - Οι δηλώσεις του ΥΠΡΟΠΟ, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ως «ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ.» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, την επίλυση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι οι αρχές μετά τη σύλληψη του 23χρονου κατηγορούμενου για το στυγερό έγκλημα βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό και όλων των ενόχων. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Ant1 και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του 19χρονου. «Είμαστε γονείς και καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο πόνος. Ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της, όπως και την κάνει».

«Οφείλουμε μια υπόθεση που για δεκαετίες είναι μια υπόθεση βίας και ανομίας, ο οπαδικός χουλιγκανισμός, να βάλουμε ένα τέλος. Δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς καμία απειλή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς για την ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία να μπει τέλος σε αυτόν τον χουλιγκανισμό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κανένα πολιτικό κόστος δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν μιλάμε για θάνατο και μάλιστα θάνατο νέων παιδιών. Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό τη βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών. Σύντομα θα δείτε κινήσεις σε αυτό το θέμα», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στα Δικαστήρια ο 23χρονος 

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετήχθη, σιδηροδέσμιος, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς έφτασε γύρω στις 9:30 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να τού απαγγείλει τις κατηγορίες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσο περίμενε έξω από το γραφείο ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, το οποίο καλύπτει με την κουκούλα του μπουφάν.

Thestival.gr Στον εισαγγελέα ο 23χρονος για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ