Πολιτικη & Οικονομια

Τα νέα μέτρα για ρεύμα, φυσικό αέριο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Αυξάνεται η κρατική ενίσχυση στους λογαριασμούς - Πώς στηρίζονται οι αγρότες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογαριασμός ρεύματος
Λογαριασμός ρεύματος © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μέτρα για ρεύμα και φυσικό αέριο, για να απορροφηθούν οι αυξήσεις στην ενέργεια, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή.

Μέτρα για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021.

Μιλώντας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2022 στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του, ξεκαθάρισε ότι η ακρίβεια «θα είναι μαζί μας για ακόμη ένα διάστημα, γι' αυτό και η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες». Και πρόσθεσε: «Το κάνουμε χωρίς να πληγώσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και χωρίς να αφήνουμε απροστάτευτα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τους πιο αδύναμους».

Τα νέα μέτρα για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο - Η στήριξη στους αγρότες 

Έχοντας επισημάνει ότι οι ανακατατάξεις στην αγορά ενέργειας έχουν πάει προς το χειρότερο και πως τα μέτρα προστασίας αφορούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, ανακοίνωσε τρία νέα μέτρα για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

  1. Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για τον Δεκέμβριο. Και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά.
  2. Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% για τον μήνα Δεκέμβριο.
  3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο.

«Εκτιμώ ότι θα χρειαστούν δυναμικές παρεμβάσεις για τις ανατιμήσεις στην αγορά ενέργειας και τους πρώτους μήνες του 2022» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας παρουσιάσει τα νέα μέτρα στήριξης για τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα κυβερνητικές πηγές είχαν αναφερθεί στα μέτρα ελάφρυνσης που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη Βουλή.

(Από 49.00 και μετά...)

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή | Προϋπολογισμός 2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ